Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye’nin İlk Kayısı Hasadı Mersin’de Yapıldı

Turfanda meyveciliğin merkezi olan Mersin’in Silifke ilçesinde, çilek ve can eriğinden sonra sezonun ilk kayısı hasadı yapıldı.Kayısı üretimine hobi olarak başlayan sonra kayısı üretimini ticarete döken üretici Hamza Gökler fiyatlardan...

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2016 10:50
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2016 10:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye’nin İlk Kayısı Hasadı Mersin’de Yapıldı
Turfanda meyveciliğin merkezi olan Mersin’in Silifke ilçesinde, çilek ve can eriğinden sonra sezonun ilk kayısı hasadı yapıldı.
Kayısı üretimine hobi olarak başlayan sonra kayısı üretimini ticarete döken üretici Hamza Gökler fiyatlardan memnun olduğunu söyledi.
Silifke’nin Kabasakallı mahallesinde örtü altında kayısı üretimi yapan Hamza Gökler, yılın ilk kayısı hasadını yapmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.
İlk hasat ürünlerini topladıklarını belirten üretici Gökler, “Türkiye’nin ilk kayısısını Silifke’den çıkarmanın gururunu yaşıyoruz. Bu yıl 4 dönümlük örtü altı kayısı bahçemizi Malatya’dan bir firmaya verdik. 30 ila 50 TL arasında satıyoruz. Bu yıl ürünümüz kaliteli ve geçen yıla oranla daha verimlidir. Bu yıl 25 ton ürün bekliyoruz” dedi.
Hasadını yaptıkları Matador cinsi kayısının şekerlemesinin yüksek, görüntüsünün de çok güzel olduğunu ifade eden Gökler, “4 dönüm örtü altı serası yetiştiriyoruz. İlk meyvelerimizi bugün 500 kilo olarak topladık. Geçen yıl genelde hep İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyük şehirler başta olmak üzere iç piyasaya göndermiştik” diye konuştu.
Silifke Ziraat Odası Başkanı Mahire Can ise 2016 yılının Silifke’de kayısı üreticileri için umut olduğunu kaydetti.
Rekoltenin ve fiyatların iyi olduğunu ifade eden Can, “Bu yıl inşallah Silifke ovasının içerisinde örtü altında 80 bin ton, örtü altının haricindeki açık alanda da 800 bin ton ürün bekliyoruz” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.