Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye’nin gönlü zengin 50 iş insanı açıklandı

Bir iş ve ekonomi dergisinin gerçekleştirdiği Türkiye’nin en gönlü zengin iş adamları araştırmasında listeye ilk kez giren Gaziantepli Konukoğlu ailesi, 6. sırada yer aldı.Capital Dergisi’nce bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen ’Türkiye’nin...

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2016 10:01
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2016 10:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bir iş ve ekonomi dergisinin gerçekleştirdiği Türkiye’nin en gönlü zengin iş adamları araştırmasında listeye ilk kez giren Gaziantepli Konukoğlu ailesi, 6. sırada yer aldı.
Capital Dergisi’nce bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen ’Türkiye’nin Gönlü Zengin 50 İş İnsanı’ listesinde, SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Konukoğlu altıncı sırada yer aldı. Özlem Aydın Ayvacı’nın gerçekleştirdiği çalışmada, SANKO Holding’in, bu yıl ilk kez verilerini paylaşarak gönlü zenginler araştırmasına dahil olduğuna dikkat çekildi. İlk kez listeye giren İşadamı Zeki Konukoğlu, eğitimden sağlığa pek çok alana kaynak ayırdıklarını belirtirken, daha fazla imkanı olması halinde ise ilgileneceği sorunları şöyle açıkladı:
“Bu kaynağı ülke olarak tavan yapmış motivasyon eksiğimizi gidermede kullanırdım. Maalesef millet olarak kötümser halimizden bir türlü kurtulamıyoruz. Mutluluğumuzu artırmak için daha refah, daha müreffeh bir ülke inşa etmeliyiz. Bunu sağlamak için de iyi yetişmiş politikacılara, devlet adamlarına, öğretmenlere, öğrencilere, mühendislere, ekonomistlere, velhasıl insana ihtiyaç var. Toplumda yüksek değerleri olan büyüğüne saygılı, küçüğüne sevgi dolu, yaşadığı topluma ve çevresine daha duyarlı bir toplum olmalıyız. Neden hızlanamıyoruz, neden gecikiyoruz.Bunun için eğitimli, donanımlı ve motive olmuş insana ihtiyaç var. Türkiye’nin en büyük eksiği motivasyondur. Toplum olarak motivasyonumuz çok düşük seviyede. Kime dokunursan bin dert dinliyorsun."
Bu ülkede her türlü kaynağın olduğunu, eksik olan tek şeyin motivasyon olduğunu yineleyen Konukoğlu, “Bu ülkenin taşı, toprağı, topu, tüfeği, sanayisi, esnafı, tüccarı, işçisi, köylüsü var. İhtiyacımız olan tek şey, sorunlarımızı çözebilmek için ulus olarak silkinme, iyi bir motivasyonu yakalamaktır” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.