Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye’nin Filistin’deki Yatırım İmkanları Değerlendirildi

Türkiye-Filistin İş Konseyi’nin düzenlediği Filistin’de yeni iş ve yatırım imkanları toplantısı İstanbul’da gerçekleşti.Filistin’de Yeni İş ve Yatırım İmkanları Toplantısı, Filistin Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa’nın konuk...

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2015 17:36
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2015 17:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye-Filistin İş Konseyi’nin düzenlediği Filistin’de yeni iş ve yatırım imkanları toplantısı İstanbul’da gerçekleşti.
Filistin’de Yeni İş ve Yatırım İmkanları Toplantısı, Filistin Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa’nın konuk olduğu Türkiye-Filistin İş Konseyi Başkanı Kenan Malatyalı ev sahipliğinde bugün İstanbul’da gerçekleşti. Filistin Devleti Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa, iki ülke arasında Türkiye’de Filistin’i temsil ettiğini ve iki aydır görevde olduğunu söyledi. Filistin halkının Türk halkı ile gönül bağı olduğunu söyleyen Mustafa, “Sizleri Filistin’e davet ediyorum. Filistinlilerin sizlere kurmuş oldukları gönül bağını göreceksiniz” dedi. Türkiye ve Filistin arasındaki ticari ilişkilerde bir sıçrama görmek istediklerini belirten Mustafa, Filistinli İş Adamları Derneği’nin iki ülke ilişkileri açısından önemli rol oynadığını söyledi. Filistin’de farklı yatırım alanlarının bulunduğunu belirten Mustafa, turizm ve dini turizm alanlarında yatırım imkanının olduğunu söyledi. İki ülke arasında büyük yatırım fırsatları olduğunu söyleyen Mustafa, “Sizden yardım değil yatırım istiyoruz. Yatırım imkanlarını ortaklarımıza sunmak istiyoruz. Filistinliler farklı bölgeler ve kıtalarda varlıklarını sürdürüyorlar. Filistinliler üzerinden dünyaya açılabilirsiniz” dedi. Türk dostlarımızın da tekliflerini ve isteklerini dinlemek ve iki ülke arasındaki zorlukların kaldırılması için görüş alışverişinde bulunmak için bu toplantıda olduklarını belirten Mustafa, özel sektörün yatırım fırsatlarının daha iyi değerlendirebilmesi için hukuki düzenin gözden geçirileceğini söyledi. İki ülke arasındaki ticari ilişkilerin artması için imzalanması gereken anlaşmalar olduğunu belirten Mustafa, Ekonomi Bakanlığı ile görüşmelerin sürdürüleceğini söyledi.
Türkiye-Filistin İş Konseyi Başkanı Kenan Malatyalı, Türkiye-Filistin İş Konseyi’nin temel amacının iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin gelişmesine destek vermek olduğunu söyledi. Türk firmalarının Filistin’de yatırım yapmaları için Türk ve Filistinli özel sektör ile işbirliğinin hedeflendiğini belirten Malatyalı, yürürlükte olan Serbest Ticaret Anlaşması’nın yatırımlar için son derece olumlu bir zemin oluşturduğunu söyledi. Cenin Organize Sanayi Bölgesi’nin en kısa zamanda bir zemin hazırlanmasının temenni edildiğini vurgulayan Malatyalı, Türk firmalarının Filistin’de yatırım yapmalarının amaçlandığını söyledi. Malatyalı, refah seviyesi yükselmiş bir Filistin’in bölgenin istikrarı için büyük önem taşıdığını söyledi.
Toplantının açılış konuşmalarının ardından, Filistin Dışişleri Bakanlığı Ekonomi İşleri Daire Müdürü Rana Abu Sebaa, Filistin İş Kadınları Forumu (BWF) Yönetim Kurulu Üyesi Doa Wadi, Filistin Pazarları Geliştirme Programı(PMDP) Ticaret ve Yatırım Müdürü Mohammad Hussein, Filistin Ticaret Merkezi (Paltrade) Ticari Politikalar Müdürü Shawqi Makhtoob sunumlarını gerçekleştirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.