Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesinde çalışanların mesleki yeterliliklerini MESYEB ölçecek

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) 2014 yılında Bursa’ya kazandırdığı Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi (MESYEB), bir ilke daha imza attı. Türkiye’nin en büyük sınav ve belgelendirme kuruluşu MESYEB, Türkiye’nin...

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2016 11:18
Haber Güncellenme Tarihi: 10.09.2016 11:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesinde çalışanların mesleki yeterliliklerini MESYEB ölçecek
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) 2014 yılında Bursa’ya kazandırdığı Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi (MESYEB), bir ilke daha imza attı. Türkiye’nin en büyük sınav ve belgelendirme kuruluşu MESYEB, Türkiye’nin ilk büyük ve planlı kentsel dönüşüm projesi olan ‘İstanbul Fikirtepe kentsel dönüşüm’ projesi’ndeki çalışanların mesleki yeterliliklerini ölçecek.
BTSO’nun vizyonu ile şehre kazandırılan MESYEB, mesleki yeterliliklerin değerlendirilmesi ve belgelendirilmesi konusunda sunduğu hizmetle kalitesi bir kez daha tescilledi. BTSO MESYEB, sahip olduğu 64 meslekte sunduğu sınav ve belgelendirme tecrübesi ile bugün sadece Bursa’ya ve bölgesine değil, Türkiye’nin birçok iline hizmet veren bir yapıya kavuşmanın sevincini yaşıyor.
Bursa iş dünyasının talebi doğrultusunda hayata geçen BTSO MESYEB, Türkiye’nin ilk büyük ve planlı kentsel dönüşüm projesi ‘İstanbul Fikirtepe kentsel dönüşüm’ projesinde büyük bir görev üstlendi. İstanbul Medipol Üniversitesi ve İnsan Kaynakları Enstitüsü ile yapılan protokolle BTSO MESYEB, kentsel dönüşüm projesinde görevli 17 büyük inşaat şirketinin çalışanlarının mesleki yeterliliğini teste tabi tutacak.
İlk etapta hedef 9 bin çalışan
35 bin konut ve 2 bin 500 ticari mekanın yer alacağı kentsel dönüşüm alanı içerisinde MESYEB için bir temsilcilik ofisi açılacak . Aynı zamanda sınavlar, MESYEB için ayrılan 1000 metrekarelik kapalı alanda yapılacak. 2 vardiya şeklinde yapılması planlanan sınavlarda ilk etapta 9 bin kişinin belgelendirilmesi hedefleniyor. Bu rakam ise Türkiye’deki en fazla çalışanın dahil olduğu sınav ve belgelendirme programı olarak da kayıtlara geçti.
BTSO MESYEB Genel Müdürü Ramazan Karakök, başta İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Samsun, Tekirdağ, Balıkesir, Elazığ, Afyon, Eskişehir, Uşak, Antalya ve Manisa olmak üzere Bursa dışındaki illere de meslek standartlarının yükseltilmesi konusunda öncülük ettiklerini belirterek, “Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesinde merkezimiz büyük bir görev aldı. İlk etapta yaklaşık 4 ay içerisinde 9 bin kişinin sınav ve belgelendirmesini gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bu sayı periyodik olarak daha da artacak. Uzman eğitmen kadromuzla bu projeyi başarılı bir şekilde tamamlamayı amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.