Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye’nin en büyük elektrolitik bakır tel üreticisi: Bir facia yaşıyoruz

Denizli Sanayi Odası (DSO) Başkanı ve Türkiye’nin en büyük elektrolitik bakır tel üretim tesislerinden Er-Bakır Yönetim Kurulu Üyesi Müjdat Keçeci, elektrik kesintisinden dolayı bir facia yaşadıklarını söyledi. Hurdaya çıkarılmış...

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2015 15:30
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2015 15:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye’nin en büyük elektrolitik bakır tel üreticisi: Bir facia yaşıyoruz
Denizli Sanayi Odası (DSO) Başkanı ve Türkiye’nin en büyük elektrolitik bakır tel üretim tesislerinden Er-Bakır Yönetim Kurulu Üyesi Müjdat Keçeci, elektrik kesintisinden dolayı bir facia yaşadıklarını söyledi. Hurdaya çıkarılmış bakır telleri gazetecilere gösteren Keçeci, "Bu elektrik kesintisi, programsız ve beklenmeyen kesinti. Biz sanayiciler için, özellikle sıcak metal çalışan bizim gibi işletmeler için saniyenin yüzde 1'i kesilmesi veya atlaması bile çok önemli. Dolayısıyla burada 10.30'dan beri kesilen elektrik bizi felç etti diyebilirim, çünkü her şeyden önce sıcak metalde inanılmaz fire verdik. Bunun dışında soğuk çekmede de önemli kayıplarımız var. Bu saatte bize 50 tonun üzerinde bir fire verir. Bu gerçekten bizde önemli bir kayıp demektir, çünkü elektriğin aynı zamanda daha sonra geldiğinde de istikrarlı olduğuna inanıncaya kadar biz devreye giremeyiz." dedi.
Bugün mesai bitimine kadar çalışamayacaklarını ifade eden Keçeci, "Önemli iş kaybımız olduğunu, maddi ve manevi değerlerimizi kaybettiğimizi düşünüyorum. Türkiye genelinde hiç böyle bir şeye ben rastlamadım. Tekrarından korumak lazım. Demek ki bu tür riskler de varmış. Biz sanayiciler için her şey elektrik. Elektrik olmazsa biz olmayız." diye konuştu. Bu şekildeki ani elektrik kesintilerinin gerçek bir facia olduğunu vurgulayan Keçeci, "Gördüğünüz gibi çalışmayan, sessiz bir fabrika. Bu bizi mutsuz eden olayların başında geliyor." şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.