Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye’nin en büyük balık çarşısı Antalya’da açıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi EKDAĞ A.Ş. tarafından yapılan Türkiye’nin en büyük balık çarşısı Düden Park’ta hizmete açıldı. İnsan odaklı belediyecilik yaptıklarını belirten Başkan Türel, 2 bin kişiye aynı anda hizmet verebilen tesisin Antalyalıların buluşma noktası olacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2017 11:27
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2017 11:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Antalya Büyükşehir Belediyesi EKDAĞ A.Ş. tarafından yapılan Türkiye’nin en büyük balık çarşısı Düden Park’ta hizmete açıldı. İnsan odaklı belediyecilik yaptıklarını belirten Başkan Türel, 2 bin kişiye aynı anda hizmet verebilen tesisin Antalyalıların buluşma noktası olacağını söyledi.

Düden Park EKDAĞ Sosyal Tesisleri Balık Çarşısı açışında konuşan Başkan Menderes Türel, Türkiye’nin en güzel sahil kentlerinden Antalya’nın, denizle ne kadar barışık yaşadığının tartışmaya açık bir husus olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi:

"Antalya’da ilk kez denizde toplu ulaşım hizmetini Antalya-Kemer arasında bundan birkaç sene önce başlattık. Aslında deniz otobüslerimiz, 5 sene maalesef denizde bekletildi, hizmete giremedi. İkinci dönemde yeniden göreve başlayınca bu deniz ulaşımını Antalya’da ilk kez başlattık. Antalya’nın denizle barışık olmasını sağlayacak Konyaaltı Sahil Projesi, Boğaçayı Projesi, Kruvaziyer Liman Projesi, bunların içinde 500’er yat kapasiteli iki marina gibi çok önemli sahil ve deniz projeleri yürütüyoruz. Bunlar Antalya’nın özlediği projelerdi. Şimdi artık bunları Antalya’ya kazandırabilir noktaya geldik. Denizle barışık bir hale gelmek bize yeterli gelmedi. Şimdi Antalya’da karaya doğru içine bir 40 kilometrelik sahil daha ekleyecek Boğaçayı Projesiyle, bir hayal projeyle adımımızı bayramdan sonra inşallah atıyoruz."

"İnsan odaklı bir belediyecilik yapma gayreti içerisindeyiz"

Belediyeciliği sadece altyapı, üstyapı, kanalizasyon, arıtma, park, bahçe, peyzajdan ibaret görmediklerinin altını çizen Türel, "İnsan odaklı bir belediyecilik yapma gayreti içerisindeyiz. İnsanımızın ayağına hizmet götüren bir yerel yönetim anlayışıyla yolumuza devam ediyoruz. O yüzden Büyükşehir Belediyemize ait şirketlerimizde şimdi birçok sosyal tesisi vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. Fevkalade kaliteli ama kaliteli olmasının yanı sıra fevkalade hesaplı hizmet alabileceğiniz tesisler bunlar. İşte Tünektepe’yi açtık. Tünektepe’yi görmeyenler mutlaka görsünler. Antalya’nın çatısından çay içmenin keyfini orada yaşayabilirsiniz. Son derece kaliteli bir hizmet var orada. Çay, kahve, gözleme, pizza, tost, dondurma ne istiyorsanız. Ama bunları Antalya’daki piyasa fiyatlarının çok altında bir hizmet olarak vatandaşımıza sunuyoruz” diye konuştu.

Çocuklar için Zıp Zıp Park adında çok güzel bir balon park yaptıklarını belirten Başkan Türel, "Onun içerisindeki kafeteryada da fiyatlar son derece ucuz. Çocuklarımız, güzel bir şekilde günlerini geçiriyorlar. Zıp Zıp Park için Antalya’ya şehir dışından gelen ailelerle karşılaşıyorum. Çok güzel yorumlar alıyorum. Bu bana inanılmaz bir mutluluk veriyor" ifadelerini kullandı.

Başkan Menderes Türel, Lara Plajı’nda EKDAĞ tarafından işletilen sosyal tesis ve plaj ünitelerinin de kaliteli hizmet ve uygun fiyatıyla yoğun ilgi gördüğünü anlattı.

"Halkın buluşma noktası olacak"

Balık Çarşısı’nın halkın sosyal bir buluşma noktası olacağını belirten Başkan Türel şunları aktardı:

"Balığınızı uygun fiyatla tezgahtan alıp porsiyon başına 5 lira pişirme ücreti vererek, burada yiyebilirsiniz. Balığınızı alıp evde pişirebilirsiniz. Evde zahmet olmasın, kokmasın diyorsanız, balığınızı alıp, ücretiyle pişirtip, evinizde yiyebilirsiniz. Burası her ne kadar balık çarşısı olsa da sebze ve meyvenizi de satın alabilirsiniz. Deniz ürünleri istemiyor, et tercih ediyorsanız burada o da mevcut. Pide ve et ürünlerini de burada yiyebilirsiniz. Vatandaşlarımızın buluşma noktası olacak bu balık çarşısı, 2 bin 500 metrekarelik bir alanda kurulu ve Türkiye’nin en büyük balık çarşılarından bir tanesi. 2 bin kişiye aynı anda hizmet verebiliyor. Restoran bölümü dışında bir de kafeteryası var. Orada da oturup çayınızı kahvenizi içip günün stresini de rahatlıkla atabilirsiniz."

Atatürk parkında yeni tesis müjdesi

Antalyalılara sınırları zorlayan bir anlayışla büyük bir vizyon ve ufukla hizmet etmeye çalıştıklarını söyleyen Türel, "Bunları daha da güçlendirmek istiyoruz. Atatürk Parkı’nın içinde eskiden Çin Lokantası olarak bilinen mekanda bir sosyal tesisi de yakın zamanda hizmete açacağız. İlçelerimizde plajlarımızla, kadınlar plajlarımızla bütün toplumun her kesimine hizmet eden bir anlayışı ortaya koyuyoruz. Biz milletimizi ötekileştirmeden birini diğerinden ayırt etmeden herkesin arzu ettiği talebe göre bir hizmet sunmak hedefiyle yolumuza devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Başkan Türel, eşi Ebru Türel ile birlikte balık çarşısını gezerek, vatandaşları selamladı. Açılışta vatandaşlara balık ikram edildi.

Açılışa Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve eşi Ebru Türel ile birlikte AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, meclis üyeleri, muhtarlar ile çok sayıda vatandaş katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.