Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye-Rusya yakınlaşması turizmcilere nefes aldırdı

Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Veysi Öncel, Rusya krizinin sona ermesi ve her iki ülkenin eskisi gibi yakınlaşmasının turizmciye nefes aldıracağını belirterek, "Son alınan kararlar, turizmciye ilaç gibi gelecektir. Bu...

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2016 17:26
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2016 17:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Veysi Öncel, Rusya krizinin sona ermesi ve her iki ülkenin eskisi gibi yakınlaşmasının turizmciye nefes aldıracağını belirterek, "Son alınan kararlar, turizmciye ilaç gibi gelecektir. Bu ilaç da hiç olmazsa turizmcinin yaşam mücadelesine katkıda bulunacak" dedi.
"Charter seferlerinin yeniden başlayacak"
Rusya ile anlaşma sağlanmasını turizmciler olarak memnuniyetle karşıladıklarını belirten Öncel, "Rusya krizinde bir milyon turist kaybettik. Bu anlaşmayla 2017 yılında bu kaybı gidermiş olacağız. Türk turizmi için çok önemli bir haber. Charter seferlerinin yeniden başlayacak olması ekonomimiz açısından sevindirici. Bu karar, Ağustos ayının kalan günlerini kurtaracaktır. Turizmden geçinen hiç bir kimse, ’Bu sene para kazandım’ diyemez. 2016, çok zor bir yıldı. Üst üste olaylar yaşandı. Hepsi de turizmi etkileyen olaylardı. Buna rağmen bu son alınan kararlar, turizmciye ilaç gibi gelecektir. Bu ilaç da, hiç olmazsa turizmcinin yaşam mücadelesine katkıda bulunacaktır. Gerçekten bu sene beli kırılan bir turizmci mevcut" " dedi.
"Turizmde kavgayı sevmiyoruz"
Bu sene çok kötü bir yıl geçirdiklerini ifade eden Öncel, "2017 yılı için ümitleniyoruz. Çeşme’de zaten Rus turist yoktu. Rusya krizinden en az etkilenen yerlerden birisiyiz. Rusya krizi nedeniyle iç piyasada oteller boş kalınca, Çeşme’nin pazar payından bir miktar almışlardı. Çeşitli promosyonlarla müşterilerimizin bir bölümünü diğer bölgeler aldı. Rusya krizi ortadan kalkınca, bu sorun da ortadan kalkmış olacak. Çeşme, yine geçmişteki güzel günleri yaşayacaktır. Rusya ile varılan anlaşmayı sonuna kadar destekliyoruz. Turizmde kavgayı sevmiyoruz. Hele küslüğü hiç sevmiyoruz. O nedenle tüm ülkelerin ülkemizi ziyaret edip, bize döviz kazandırması en önemli hedefimiz" diye konuştu.
"Şimdi sıra terörün bitmesinde"
Rusya ile ilişkilerin düzelmesinin yanı sıra teröründe bitirilmesinin önemine dikkat çeken Veysi Öncel, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye, şu anda gidilebilecek güvenli ülke statüsünde görülmüyor. O nedenle, bu statüden çıkabilmek için terörün bitmesi gerekiyor. Terörün olduğu, bombaların patladığı bir yere turist hiç bir zaman gelmez. Şimdi sıra terörün bitmesinde, kanın akmasının durmasında. Ondan sonra turizmde yeni bir sayfa açılabilecektir. Rusya ile ilişkilerin düzelmesini bir başlangıç olarak kabul etmek gerekir. 2017’de terörün bitmesi en büyük dileğimiz."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.