Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Birlik partilerinden Yeşiller'e görüşme sinyali

Birlik partileri (CDU/CSU) ile Sosyal Demokrat Parti (SPD) arasında devam eden koalisyon görüşmeleri zaman zaman tıkanma noktasına gelirken, taraflar diğer partilere de gülücük dağıtmayı ihmal etmiyor. Leipzig´de düzenlenen SPD kurultayında...

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2013 19:30
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2013 19:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Birlik partileri (CDU/CSU) ile Sosyal Demokrat Parti (SPD) arasında devam eden koalisyon görüşmeleri zaman zaman tıkanma noktasına gelirken, taraflar diğer partilere de gülücük dağıtmayı ihmal etmiyor. Leipzig´de düzenlenen SPD kurultayında 2017´den sonra Sol Parti ile de ortaklığa açık olmayı isteyen önerge kabul edilmişti.

Şimdi ise CDU/CSU ve Yeşiller’den de iki tarafın işbirliği yapabileceğine dair sinyaller gelmeye başladı. Saksonya Eyaleti Başbakanı ve CDU Merkez İdare Kurulu Üyesi Stanislaw Tillich, SPD ile görüşmelerin başarısız kalması durumunda Yeşiller ile de görüşülebileceğini söyledi. Tillich, "Eğer SPD ile hükümet kurmayacak olursak tekrar Yeşiller ile görüşmeyi düşünmeliyiz." dedi.

Yeşiller’den Federal Meclis´teki Grup Başkanı Anton Hofreiter ise CDU/CSU ile SPD arasındaki görüşmeler başarısız olduğu takdirde tüm demokratik partiler arasında tekrar görüşme olacağını söyledi. Ancak her iki taraf da CDU/CSU ve Yeşiller arşındaki bir koalisyon hükümeti ihtimalini düşük gördüklerini de sözlerine ekledi. Bu arada Stanislaw Tillich, SPD kurultayında Sol Parti ile işbirliğine açık olmayı isteyen önergenin kabul edilmesini eleştirdi.

Tillich, "Sosyal demokratların Almanya Komünist Partisi KPD ile SPD´nin zorla birleştirilmesinden ders çıkarmaları ve SED´yi takip eden parti ile işbirliği yapmamaları gerektiğini bilmeleri gerekirdi." şeklinde konuştu. CSU Genel Başkanı ve Bavyera Eyalet Başbakanı Horst Seehofer ise CDU/CSU ve SPD arasındaki koalisyon görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlanması halinde erken seçime gidilebileceğini söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.