Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye pazarını beğenen Almanlar uçuşlarını ikiye katladı

Alman Havayolu Lufthansa'nın alt kuruluşu olan Germanwings, 19 olan Türkiye-Almanya karşılıklı seferlerini 39’a çıkarma kararı aldı. Germanwings Avrupa Sözcüsü Andreas Engels, Türkiye’nin gelişen bir ekonomisi olduğunu, bu pazara güvendiklerini...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2013 12:07
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2013 12:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye pazarını beğenen Almanlar uçuşlarını ikiye katladı
Alman Havayolu Lufthansa'nın alt kuruluşu olan Germanwings, 19 olan Türkiye-Almanya karşılıklı seferlerini 39’a çıkarma kararı aldı. Germanwings Avrupa Sözcüsü Andreas Engels, Türkiye’nin gelişen bir ekonomisi olduğunu, bu pazara güvendiklerini söyledi.

Türkiye pazarına 10 yıl önce giren Germanwings, gelişen Türkiye ekonomisinde sefer sayılarını her geçen yıl artırdı. Geçtiğimiz yıllarda 11 olan seferlerini kış döneminde 19'a çıkarma kararı alan havayolu şirketi sözcüsü Türk ekonomisinden övgüyle söz etti.

Germanwings, kış uçuş tarifelerini Airport Hotel’de açıkladı. Şirket 26 Ekim itibariyle kış uçuş tarifesine Adana-Hannover seferleri ekleme kararı alındı. Şirket kış döneminde İstanbul’dan; Berlin, Köln, Dortmund, Hamburg, Hannover’e Ankara’dan; Köln, Berlin, Hannover’e Adana’dan; Stuttgart, Hannover seferler düzenleyecek. Hannover ve Hamburg’dan ise İstanbul’a haftada ikişer sefer düzenlenecek. Yaz döneminde ise İzmir, Antalya seferleri de gerçekleştirilecek. Germanwings bu kış döneminde Türkiye-Almanya arasında haftada 19 uçuş düzenleme kararı aldı.

TÜRKİYE PAZARINA GÜVENİYORUZ

Germanwings Avrupa Sözcüsü Andreas Engels, Türkiye’de 10 yıl önce pazara girdiklerini, ilk girdiklerinde haftada yalnız 2 uçuşları bulunduğunu ifade etti. Bu kış uçuş sayılarını 19’a çıkarma kararı aldıklarını kaydeden Engels, “İlk defa Adana’dan da seferlere başlıyoruz. Yaz aylarında ise bu rakamı 39’a çıkaracağız. Yaz aylarında İzmir, Antalya gibi önemli pazarlar var. Türkiye’nin gelişen ekonomisi var. Türkiye pazarına güveniyoruz. Bu anlamda biz de pazarda büyümemize devam edeceğiz.” dedi.

Bazı pazarlarda pek çok havayolunun olmasının kendilerini zorladığını kaydeden Andreas Engels, “Fakat Türkiye pazarı bunlardan birisi değil. Bizim gibi düşük tarifeli havayolu şirketlerinin uçuş yapıyor olması bizi korkutmuyor. Çünkü bu pazar yeterince büyük. Bir tek turistik bir pazar da değil, aynı zamanda iş anlamında da önemli bir pazar.” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.