Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye, mobil servis kullanımında İngiltere, Amerika ve Almanya'dan önde

Teknoloji üretimi konusunda sıkıntılı olsa da Türkiye’de mobil servislerin kullanımı bir hayli aktif. Akıllı telefon üzerinden sosyal ağ kullanımı, anlık mesajlaşma, mobil oyun ve uygulama indirme gibi servislerin kullanım sıklığında...

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2014 16:36
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2014 16:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye, mobil servis kullanımında İngiltere, Amerika ve Almanya'dan önde
Teknoloji üretimi konusunda sıkıntılı olsa da Türkiye’de mobil servislerin kullanımı bir hayli aktif. Akıllı telefon üzerinden sosyal ağ kullanımı, anlık mesajlaşma, mobil oyun ve uygulama indirme gibi servislerin kullanım sıklığında Türkiye; İngiltere, Amerika ve Almanya gibi ülkelerden daha ileride.

Dünyanın önde gelen iletişim teknoloji ve hizmetleri sağlayıcılarından Ericsson, Türkiye’deki 3G bağlantılı akıllı telefon kullanıcılarının kullanım alışkanlıkları, eğilimleri ve 4G’den beklentilerine ilişkin yaptığı '2014 Ericsson ConsumerLab 3G Kullanıcı Eğilimleri ve Beklentileri Araştırması'nı yayınladı. Türkiye genelinde 25 şehirde, ayda en az bir kez akıllı telefon üzerinden mobil internet kullanan toplam 1.500 kullanıcı ile yüz yüze görüşmeler yapılarak gerçekleştirilen araştırma ilgi çekici veriler içeriyor. Örneğin; Türkiye, akıllı telefon kullanımında İngiltere, Amerika ve Almanya'yı sollamış durumda. İnternet tabanlı iletişim hizmetleri yükselirken, gelenekselden vazgeçmeyen internet iletişim servisleri kullanıcıları, aynı zamanda her 10 mesajdan 4’ünü ve her 10 telefon görüşmesinden 3’ünü internet üzerinden yapıyor. Türkiye’de 4G’ye olan ilgi giderek artıyor; kullanıcıların yüzde 58’i ise 2015’te 4G’yi Türkiye’de göreceğine inanıyor.

Ericsson Türkiye Ülke Müdürü Ziya Erdem, bu yıl 5’incisini düzenledikleri araştırmayla ilgili olarak, şunları söyledi:
"Bu araştırma ile 3G’nin hız kesmeden kullanım aktifliğinin arttığını ve 3G kullanıcılarının teknolojiyi çok yakından takip ettiklerini görüyoruz. BTK’nın 2014 ikinci çeyrek verilerine göre Türkiye’de 27 milyonu aşkın cepten mobil internet kullanıcısı bulunuyor ve yaptığımız bu çalışmada gördük ki 3G akıllı telefon kullanıcılarının farklı mobil servisleri kullanım sıklığı İngiltere, Amerika, Almanya gibi ülkeleri geçmiş durumda. Bu sonucu, Türkiye’de mobil genişbant penetrasyonunun diğer ülkelere kıyasla henüz daha düşük, fakat hızlı bir yükseliş trendinde olmasına bağlıyoruz. Diğer yandan, bu araştırmada gördük ki, kullanıcıların önemli bir kısmı daha hızlı ve ileri bir teknoloji olarak algıladıkları 4G’yi heyecanla bekliyor. Biz de Ericsson olarak 4G’yi mobil geleceğin kendisi olarak görüyoruz ve Türkiye’deki mobil ekosistemde yepyeni bir devri başlatmasını dört gözle bekliyoruz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.