Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye MIPIM 2017’de uluslararası yatırımcı için çekim merkezi oldu

Türkiye’nin 600’e yakın kişi ve 250 kuruluşun yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımıyla bakanlık düzeyinde temsil edildiği MIPIM 2017, uluslararası yatırımcı için tam anlamıyla çekim merkezi oldu. Türkiye’den İstanbul, Antalya, Balıkesir, Hatay, Eskişehir ve Kocaeli’nin yanı sıra Beyoğlu’nun da yer aldığı fuarda Türkiye’nin temsil edildiği 1.800 metrekarelik alandaki projeler kadar etkinlikler de uluslararası yatırımcı için çekim merkezi oldu.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2017 12:42
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2017 12:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Türkiye’nin 600’e yakın kişi ve 250 kuruluşun yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımıyla bakanlık düzeyinde temsil edildiği MIPIM 2017, uluslararası yatırımcı için tam anlamıyla çekim merkezi oldu. Türkiye’den İstanbul, Antalya, Balıkesir, Hatay, Eskişehir ve Kocaeli’nin yanı sıra Beyoğlu’nun da yer aldığı fuarda Türkiye’nin temsil edildiği 1.800 metrekarelik alandaki projeler kadar etkinlikler de uluslararası yatırımcı için çekim merkezi oldu.

Alkaş’ın Türkiye temsilciliğini yaptığı dünyanın en büyük ve en önemli gayrimenkul fuarı MIPIM 2017, hedeflenildiği gibi Türkiye’nin gövde gösterisine sahne oldu. 14-17 Mart tarihleri arasında Fransa Cannes’de 90 ülkenin en iddialı gayrimenkul yatırımcıları, fonları ve yatırım çekmede iddialı şehirlerinin katılımıyla 28’inci defa gerçekleştirilen MIPIM’de Türkiye, 600’e yakın kişi ve 250 kuruluşla temsil edildi. Türkiye’nin Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımıyla bakanlık düzeyinde temsil edildiği fuarda Bakan Özhaseki’nin sektöre daha güçlü bir şekilde destek olunacağı mesajı kadar MIPIM gibi bir fuarda yer alan Türk projelerinden büyük bir mutluluk duyduğu mesajı da dikkat çekti.

Fransa Cannes’da 19 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilen MIPIM 2017’de Türkiye, 1.800 metrekarelik alanda temsil edilirken, bu büyük alanda gayrimenkul şirketleri ve mimarlar kadar şehirlerin sadece Türkiye çapında değil, dünya çapında iddialı projeleri dünya yatırımcılarının ve profesyonellerinin büyük ilgisine sahne oldu. Paris ve Londra çadırları arasında 685 metrekarelik çadırda temsil edilen İstanbul’un yanı sıra Antalya, Balıkesir, Eskişehir, Hatay ve Kocaeli; uluslararası yatırımcılar açısından tam anlamıyla bir çekim merkezi oldu. Diğer yandan, fuarda 35 firma ve 47 proje ile yer alan Beyoğlu da bu ilginin merkezinde yer alan isimlerden biri oldu.

MIPIM 2017’ye damgasını vuran gelişmelerden bir diğeri ise uluslararası yatırımcıların da davetli olduğu etkinlikler oldu. 14 Mart 2017’de Türkiye Resmi Açılışı’nın yapıldığı MIPIM 2017’de, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin açılış konuşmasını yaptığı “Türkiye Yabancı Yatırımcı İçin Neden Cazip Bir Ülke” isimli panel, sadece ulusal değil uluslararası yatırımcıların büyük ilgisiyle karşılaştı. Büyük bir ilgi gören panelin moderatörlüğünü Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı ve JLL Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş’ın yaparken, Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut, GYODER Yönetim Kurulu Üyesi Cansel Turgut Yazıcı ve Aareal Bank Group Türkiye Genel Müdürü Şenay Azak Matt, uluslararası yatırımcıya Türkiye’nin fırsatlarını anlattı. Fuarın ilk günü gerçekleştiren “Büyük Şehirlerdeki Mega Projeler ve Şehir Kalkınmasına Etkileri Nelerdir?” isimli panelde ise özelikle İstanbul’un 3. Havalimanı’nın oluşturduğu fırsatlar paylaşıldı. Dikkatlerin Türkiye’nin son dönemlerdeki en önemli projeleri arasında gösterilen 3. Havalimanı’na odaklandığı panele İstanbul Yeni Havalimanı Şehri Müdürü Ayhan Ökmen’in yanı sıra Arexpo Spa Uluslararası İlişkiler Departmanı’ndan Alberto Mina ve Places for People Group Ürün ve İnovasyon Hizmet Direktörü Alexandra Notay konuşmacı olarak katıldı.

Türkiye ile ilgili pek çok etkinliğin düzenlendiği MIPIM 2017’de dikkatleri üzerine çeken bir diğer etkinlik ise Türk gayrimenkul sektörü liderlerin katılımıyla gerçekleşen ve uluslararası yatırımcılar için de fuardaki çekim noktalarından biri olan Esas Gayrimenkul’ün “Öğle Yemeği” oldu. Toplantı, Esas Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Kamışlı ve Esas Gayrimenkul CEO’su Kazım Köseoğlu’nun ev sahipliğinde düzenlendi. Uluslararası yatırımcıların ilgisine sahne olan bir diğer toplantı ise “İstanbul Airport City Kahvaltısı” oldu. Açılış konuşmasını, İGA Havalimanı İcra Kurulu Üyesi Mehmet Kalyoncu’nun yaptığı toplantıda Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut, Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı ve JLL Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş da konuşmacı isimler arasında yer aldı. Toplantı sırasında İstanbul Yeni Havalimanı Şehri Müdürü Ayhan Ökmen’in havalimanı tanıtım konuşması dikkatle dinlendi.

Diğer yandan Türkiye, fuarda, iki özel etkinlikle daha temsil gücünü yükseltti.

Bunlardan biri, “Bandırma Tematik Parkı” için düzenlenen “Uluslararası Bandırma Tasarım Parkı Yarışması”nın ödül töreninin, fuar sırasında yapılması oldu. Onlarca ülkeden 124 tasarımın katıldığı yarışmada dereceye girenlere ödüllerini Çevre Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur birlikte verdi.

Türkiye’nin gövde gösterisine en büyük katkılardan biri de Tabanlıoğlu Mimarlık’tan geldi. Fuardan 4 ödül ile dönen Tabanlıoğlu Mimarlık, Ar Future Awards’ten 3 ödül alırken, gayrimenkul sektörünün oskarları olarak kabul edilen MIPIM Awards’ta “Jüri Özel Ödülü”ne layık görüldü. Tabanlıoğlu Mimarlık, ödülü, Beyazıt Devlet Kütüphanesi için gerçekleştirdiği renovasyon projesi ile aldı.

Türkiye MIPIM’de hedeflerine ulaştı

Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı ve JLL Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş, Türkiye’nin, böyle bir dönemde MIPIM’de her zamankinden daha etkin varlık göstermiş olmasını son derece önemli bir gelişme olarak nitelendirirken, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımıyla Türkiye’nin bakanlık düzeyinde temsil edilmesinin özel bir değer taşıdığını vurguladı. Alkaş, “Uluslararası platformlarda Türkiye’deki pazarın canlı ve hareketli olacağının güvenini verdik” dedi.

Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin MIPIM 2017’ye katılımını, Türkiye’nin daha etkin bir şekilde ifade edilmesi açısından son derece önemli sonuçlar doğurduğunu belirterek, Türkiye’nin bulunduğu şartlar içinde MIPIM’e katılımda kuruluş sayısı açısından geçen senenin rakamlarını yakalanmış olmasının son derece değerli olduğunu kaydetti. Aközer, şöyle devam etti:

“Kuruluşlarımızla aynı heyecanı taşıyarak bu uluslararası platformda Türkiye’yi temsil etmek bizim için de gurur verici oldu. Hedefimiz her sene daha fazla şehir ve projemizin tanıtımını sağlamak. MIPIM’de yoğun katılım ile uluslararası yatırımcıya Türkiye’deki hareketliliği ve devamlılığı aktardık. Bu aktarımda kuruluşların Türkiye temsiliyeti kadar Türkiye adına düzenlenen uluslararası toplantılar da son derece önemli bir rol üstlendi. Uluslararası kuruluşların gösterdiği büyük ilgi, hedeflerimize ulaştığımızı gösteriyor.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.