Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye Meslekte Birlik Derneği, Mali Müşavir Odaları Seçimi İçin Start Verdi

Türkiye Meslekte Birlik Derneği, 81 ilde yapılacak Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odaları ve TÜRMOB seçimi için başkan adaylarını ve mevcut başkanları Ankara’da bir araya getirdi.Mayıs ayında Türkiye’nin 81 ilinde Serbest Muhasebeci...

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2016 13:53
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2016 13:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Meslekte Birlik Derneği, Mali Müşavir Odaları Seçimi İçin Start Verdi
Türkiye Meslekte Birlik Derneği, 81 ilde yapılacak Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odaları ve TÜRMOB seçimi için başkan adaylarını ve mevcut başkanları Ankara’da bir araya getirdi.
Mayıs ayında Türkiye’nin 81 ilinde Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odaları ile Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği’nin (TÜRMOB) seçimleri yapılacak. Türkiye’nin her siyasi görüşten temsilcisini bünyesinde barındıran Türkiye Meslekte Birlik Derneği de seçimlere yönelik çalışmalarına hız verdi. Türkiye Meslekte Birlik Derneği, 81 ildeki Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odaları ve TÜRMOB başkan adaylarını ve mevcut başkanları Ankara’da bir araya getirdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan toplantının açılış konuşmasını yapan Türkiye Meslekte Birlik Derneği Başkanı Abdulaziz Ural, her siyasi görüşü bünyesinde barındıran bir dernek olarak yapılacak seçimlerde büyük başarı beklediklerini söyledi. Hassas bir dönemden geçildiğini kaydeden Ural, dernek yöneticilerinden ve adaylardan yapıcı bir üslup ile seçim kampanyası yürütmelerini istedi.
Dernek Başkan Vekili ve Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Sekreteri Nevzat Akkaya da, Türkiye’nin kritik bir süreçten geçtiğinin altını çizerek şunları söyledi:
“Ülke olarak bir yandan terör saldırıları, bir yandan gelen şehit haberleri ile zor bir süreçten geçiyoruz. Başta tüm şehitlerimize rahmet diliyorum. Yaklaşık 100 bin üyesi bulunan bir meslek camiası olarak Mayıs-Haziran dönemi seçimlerimizin yapılacağı bir dönem. Ben TÜRMOB yönetim kurulu adayıyım. Oda sekreterliği görevimde çok önemsediğimiz projelere imza attık. İnşallah seçilirsem TÜRMOB’da da önemli işlere hep birlikte imza atacağız. Seçimlere sayılı zaman dilimi kaldı. Bu süreci hep birlikte mesleğimize ve demokrasimize yakışır şekilde atlatmalıyız. Mesleğimizin üzerinde çok ciddi sorunlar var. Bu sorunların üstesinden görüş, inanç, siyasi düşünce ayırt etmeksizin ortak bir paydada buluşarak çözebiliriz. 27 yıldır üzerimizdeki angaryalar artarak üst üste yığıldı. Her düşünce ve görüşe saygı duyarak mesleğimiz ve geleceğimize sahip çıkmak zorundayız. Türkiye’nin dört bir yanından meslek ve meslektaşın geleceği için bu toplantımıza katılan dernek yöneticilerimize, oda başkanlarımıza ve aday meslektaşlarımıza teşekkür ediyorum.”
Ankara Mali Müşavirler Odası Başkanı Mehmet Okkalı ise, yaklaşık 3 yıldır görevde olduklarını belirterek, ‘Meslektaşlarımızın odada yetki verdikleri günden itibaren meslektaş odaklı bir yönetim sergilemenin gayreti içerisinde olduk. Meslektaşlarımızla sürekli istişareler içerisinde sorunları çözmek, mesleğimize katkı sunmak için projeler geliştirdik. Yapılacak seçimlerde kimseyi kırmadan, küstürmeden meslek camiamıza, odamıza yakışan bir seçim kampanyası yürütüyoruz. Derneğimizin bu toplantısıyla ülke genelindeki aday arkadaşlarımla bir araya gelme, ortak akılla projeler geliştirme imkanı bulduk. Tüm aday arkadaşlarımıza başarı diliyorum, mesleğimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadesini kullandı.
Erzurum Oda Başkanı Orhan Akgüloğlu, seçimlerin demokrasinin temel unsurları olduğunu, seçim sonucunda kazananın meslek ve meslektaş olması gerektiğinin altını çizdi.
Toplantıya katılan adaylar, seçilmeleri halinde yapmayı planladıkları projeler ile seçim kampanyaları hakkında bilgiler verdiler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.