Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye Doğal Beslenme Ve Sağlıklı Yaşam Günleri 2016 Fuarı Kapılarını Açtı

Türkiye Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Günleri 2016 Fuar açılışında konuşan Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, gıda ve sağlık alanında bir bilgi kirliği oluştuğunu bu kirliliği oluşturmanın çok kolay ancak temizlemeye ömür yetmediğini...

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2016 13:45
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2016 13:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Günleri 2016 Fuar açılışında konuşan Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, gıda ve sağlık alanında bir bilgi kirliği oluştuğunu bu kirliliği oluşturmanın çok kolay ancak temizlemeye ömür yetmediğini söyledi. Prof. Dr. Mehmet Rüştü Karaman ise doğala dönüşün tüm dünya da popüler olduğunu kaydetti.
2015 yılında Başbakanlık, Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği ve Sakarya’nın Bilecik ilçesinde uluslararası platformda gerçekleştirilen 2015 Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi, bu yıl Türkiye Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Günleri 2016 konsepti ile Antalya’da ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.
Sağlık, tarım, gıda, spor ve beslenme ana başlıklarıyla Cumhurbaşkanlık, Başbakanlık, bakanlıklar ve çok sayıda üniversite ile STK’ların desteğiyle hazırlanan fuarı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Eşi Emine Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Eşi Dr. Sare Davutoğlu da yakından takip ediyor.
Fuarın açılışı ise, Ak Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Doğal 2016 Genel Koordinatörü ve DoğalDer Başkanı Prof. Dr. Mehmet Rüştü Karaman, Doğal 2016 Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, GAP İdaresi Başkan Yardımcısı Muhammet Adak, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç Dr. Birol Ekici ve çok sayıda STK temsilcisi ile davetlilerin katılımıyla gerçekleştirildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Eşi Emine Erdoğan, fuar açılışına bir mesaj göndererek fuarın en iyi şekilde amacına ulaşması yönünde temennide bulundu.
"DOĞALA DÖNÜŞ TÜM DÜNYADA POPÜLER OLDU"
Sunuculuğunu Aynur Ayaz’ın gerçekleştirdiği fuarın açılışında konuşan Doğal 2016 Genel Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Rüştü Karaman, doğala dönüşün tüm dünyada popüler olduğunu belirterek, "İnsanların hızla artan gıda ihtiyacını karşılamak için birim alandan elde edilen verimin artırılmasının bir zorunluluk olduğu açıktır. Modern tarımın kimyasal kullanılarak yapılmasıyla gündeme gelen toprak kirliliği genetik yapısıyla oynanmış tohumlar ve hormonlar sağlıklı ürün bulmayı zorlaştırmakta, ürün kalitesi ve aromasına düşürmektedir. Son zamanlarda tüm dünyada doğala dönüş ve yeşil akım kapsamında doğallık popüler hale geldi" dedi.
"ORTADA BİR BİLGİ KİRLİLİĞİ VAR"
Doğal 2016 Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan da yaptığı konuşmada özellikle gıda ve sağlık alanındaki bilgi kirliliğine dikkat çekti. İnsan ömrünün çok uzadığını belirten Prof. Dr. İlhan, "Ortada bir bilgi kirliliği var. Hepinizin gördüğü gibi her yerde bilimsel gerçeklikle ilgili olmayan şunu yersen ölürsün, şunu yaparsan aşırı şişmanlarsan diye sözler dönüyor. Bunları söylerken bir bilimsel temelinin olması lazım. Sağlıkta ve gıdada bilgi kirliliği oluşturmak o kadar kolay ki. Ancak bunu temizlemek için neredeyse bir ömür veriliyor" ifadelerini kaydetti.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici, çocukluk zamanlardaki meyve ve sebzelerdeki tat ve kokuyu aradıklarını ifade ederek, "Biz çocukken meyve ve sebzelerdeki o koku ve aromayı bugünlerde arar olduk. Bizim çocukluğumuzda salatalık daha büyüktü ancak şimdi küçüğü makbul, domates yine öyle. Sebze ve meyvelerde algılarımızla oynayıp hangisinin daha iyi olduğu ve hangisine daha çok para vermemiz konusunda yarıştırılıyoruz" dedi.
Konuşmaların ardından katılımcılara ödülleri takdim edildi ve fuar alanı kurdele kesimiyle ziyarete açıldı. Fuar, katılımcıların stantları gezerek ürünleri incelemesiyle devam etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.