Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye AB KİK Üyeleri Terör Açıklaması

Türkiye AB-Türkiye Karma İstişare Komitesi (KİK) üyeleri ortak bir terör açıklamasında Türkiye’nin birlik, beraberlik ve huzuruna yönelik düzenlenen terör olaylarının her türlüsünü kınadıklarını ve lanetlediklerini vurguladı.Türkiye...

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2015 09:54
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2015 09:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye AB-Türkiye Karma İstişare Komitesi (KİK) üyeleri ortak bir terör açıklamasında Türkiye’nin birlik, beraberlik ve huzuruna yönelik düzenlenen terör olaylarının her türlüsünü kınadıklarını ve lanetlediklerini vurguladı.
Türkiye AB-Türkiye Karma İstişare Komitesi (KİK) üyeleri Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK), Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), Hak İşçi Sendikaları Kofederasyonu (HAK-İŞ), Memur Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR-SEN), Türkiye KAMU-SEN, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ortak bir terör açıklaması yaptı. Açıklamada, Türkiye’nin çalışan ve üreten kesimleri olan, esnaflarını, çiftçilerini, işçilerini, memurlarını ve işverenlerini temsil eden bizler, Suruç’ta öldürülen vatandaşlarımızın, Adıyaman’da şehit düşen askerimizin ve Ceylanpınar’da şehit edilen polis memurlarımızın acısını derinden hissettiklerini ve paylaştıklarını vurguladı ve Türkiye’nin birlik, beraberlik ve huzuruna yönelik düzenlenen terör olaylarının her türlüsünü kınadıklarını ve lanetlediklerini belirtti.
Türkiye AB Kik Üyeleri, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
“İnsanlık dışı bu saldırılarda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza, askerimize ve polislerimize Allah’tan rahmet diliyor, ailelerine taziyelerimizi sunuyor, yaralılara acil şifalar temenni ediyoruz. Allah hepsinin ailesine sabır ihsan eylesin. Milletimizin başı sağolsun. Milletçe huzurlu ve mutlu bir Ramazan bayram geçirmenin sevincini yaşarken, bu ailelerin ocağına düşmüş olan acı, bütün milletimizin ocağına düşmüş ortak bir acıdır. Türkiye ekonomisinin tamamını temsil eden iş dünyası olarak, ülkemizin birlik, beraberlik ve huzuruna yönelik düzenlenen terör olaylarının her türlüsünü kınıyor ve lanetliyoruz.
Ülkemizdeki huzur ve istikrar ortamına, demokrasimize yönelik saldırıların amacına ulaşmasına asla müsaade etmeyeceğiz”.
Terörün; dili, dini, rengi, ırkı ve hiç bir mazereti olamayacağını belirten üyeler, “Terör, terördür. Tüm bu terörist saldırıların hedefi ülkemizdir, 78 milyonun kardeşliğidir. Bu terör girişimlerini boşa çıkarmak, ortak tavır almak ve sağduyumuzu korumak hepimizin vazifesidir. Artık bulunduğumuz noktadan nasıl çıkacağımıza ilişkin somut adımlara odaklanmamız gerekmektedir” dedi.
Vatandaşlarının can güvenliğini sağlamak, açıktır ki, çağdaş devletlerin temel görevi olduğunu söyleyen üyeler, devletin bu saldırıların faillerini en kısa sürede bulacağına ve yargı önüne çıkaracağına inandıklarını kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.