Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Turkcell Temettü Teklif Etti, Ortaklar ‘Hayır’ Dedi

Turkcell’in dün yapılan Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı’nda en çok merak edilen konuların başında gelen temettü dağımına, ortaklar ‘Hayır’ dedi.Turkcell Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı dün Küçükyalı’daki Turkcell Genel...

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2016 13:24
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2016 13:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Turkcell’in dün yapılan Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı’nda en çok merak edilen konuların başında gelen temettü dağımına, ortaklar ‘Hayır’ dedi.
Turkcell Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı dün Küçükyalı’daki Turkcell Genel Müdürlüğü’nde gerçekleştirildi. Temettü dağıtımı, Yönetim Kurulu’nun ibrası ve bağış politikası gibi gündem maddeleriyle toplanan Genel Kurul’da, Turkcell Yönetim Kurulu hissedarlarından güvenoyu aldı. Genel Kurul’da en çok merak edilen konuların başında gelen temettü dağımına ise ortaklar ‘Hayır’ dedi.
Turkcell Yönetim Kurulu ’şirketin nakit projeksiyonları, geleceğe yönelik beklentiler, yatırım planları ve sermaye piyasalarındaki şartları’ göz önünde bulundurarak hissedarlarına 2015 mali yılı net dağıtılabilir karının yaklaşık yüzde 58’ine denk gelen, brüt 1 milyar 200 milyon TL tutarında karın 3 taksitte dağıtılmasına teklif etti, ancak ortaklar bu temettüyü kabul etmedi.
2015 yılında yapılan genel kurulda 5 yıl sonra ilk defa temmettü dağıtan Turkcell, hissedarlarına 3 milyar 900 milyon TL kar payı dağıtmıştı. Yönetim Kurulu ibra edildi, bağış politikası onaylandı.
Turkcell Genel Kurulu’nda ayrıca gündem maddeleri arasında yer alan Yönetim Kurulu’nun ibrası da gerçekleşti. Böylece ortaklar Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça ve diğer yönetim kurulu üyelerinin görevine devam kararı vermiş oldu. Turkcell Yönetim Kurulu bağış politikası, bağış süreci, bağış miktarının belirlenmesi, bağışların niteliği gibi konularda da ortaklardan güvenoyu aldı.
Şirketin genel kurul toplantısında alınan kararlar, Kamuyu aydınlatma Platformu’ndan (KAP) şöyle verildi:
Şirketin 2015 yılı faaliyetlerine ilişkin bilanço ve kar zarar hesapları onaylanmıştır.
Yönetim Kurulu üyeleri 2015 yılı faaliyet ve işlemlerinden dolayı ayrı ayrı ibra edilmiştir.
Yönetim Kurulu’nun Şirket Bağış Politikasına ilişkin teklifi kabul edilerek, 2016 hesap yılı başından itibaren olmak üzere, 2016 yılı bağış sınırı Şirketimizin bir önceki faaliyet yılına ilişkin Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri uyarınca kamuya açıklanan yıllık konsolide finansal tablolarında yer alan gelirinin yüzde birine (yüzde 1) kadar olarak belirlenmiştir.
Yönetim Kurulu’nun Şirket esas sözleşme değişikliklerine ilişkin teklifi kabul edilmemiştir.
Gündemin Bağımsız üyeler dışında kalan Yönetim Kurulu üyeliği seçimine ilişkin 10’uncu ve gündemin Yönetim Kurulu üyelik ücretlerinin belirlenmesine ilişkin 11’inci maddelerine ilişkin olarak oylanacak bir teklif önerilmediğinden oylama yapılmamıştır.
Türk Ticaret Kanunu ve Sermaye Piyasası mevzuatı gereği 2016 yılı hesap ve işlemlerinin denetimi için Başaran Nas Bağımsız Denetim Ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş (PricewaterhouseCoopers) bağımsız denetçi olarak seçilmiştir.
Yönetim Kurulu’nun pay geri alım programı ve bu program kapsamında pay geri alımı yapabilmesi için yetkilendirilmesine ilişkin teklifi kabul edilmemiştir.
Yönetim Kurulu üyelerine Şirket konusuna giren veya girmeyen işleri bizzat veya başkaları adına yapmaları ve bu nev’i işleri yapan şirketlere ortak olabilmeleri ve diğer işlemleri yapabilmeleri hususunda Türk Ticaret Kanunu’nun 395’inci ve 396’ıncı maddeleri gereğince izin verilmiştir.
Şirket Yönetim Kurulu’nun 23 Mart 2016 tarihli kararı çerçevesinde 2015 faaliyet yılı kar dağıtım teklifi onaylanmamıştır".
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.