Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Turkcell Genel Müdürü Terzioğlu: “Yayın İhalesine Girebiliriz”

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Euro 2016 için bulunduğu Paris’te açıklamalarda bulundu. Terzioğlu, “Mobilde futbol içeriğini müşterilerimize ulaştırabilmek için ihaleye girebilir, farklı işbirliklerine de gidebiliriz" dedi.Türkiye-...

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2016 11:44
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2016 11:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Euro 2016 için bulunduğu Paris’te açıklamalarda bulundu. Terzioğlu, “Mobilde futbol içeriğini müşterilerimize ulaştırabilmek için ihaleye girebilir, farklı işbirliklerine de gidebiliriz" dedi.
Türkiye- Hırvatistan maçını izlemek için Paris’te bulunan Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, gazetecilerle bir araya geldi. Terzioğlu, maç ile ilgili olarak ilk maçımızda belki de turnuvanın en iyi takımlarından biriyle karşılaştığımızı belirterek, "Kötü başladık ama umarım iyi bitireceğiz" dedi. Futbolun Türkiye için çok önemli olduğunu vurgulayan Terzioğlu, "Futbola 400 milyon lira yatırım yaptık, 2002’den beri Milli Takım’ın sponsoruyuz, Anadolu kulüplerine 100 milyon TL destek verdik. Futbol abonelerimiz için de çok önemli, bu futbol videoları paylaşımlarından sonra data tüketimindeki artışta çok rahat görülüyor. ’Formaya Ruhunu Ver’ videomuzu 2 günde 6 milyon tekil kullanıcı sonuna kadar seyretti" açıklamasında bulundu. Terzioğlu, yaptığı açıklamalarda Turkcell’in futbol içeriğini müşterine ulaştırma adına yayın ihalesine girebileceğini söyledi. İhaleye girerek mobilde işbirliği yapabileceklerini söyleyen Terzioğlu, “Türkiye insanı futbolla iç içe yaşıyor ve maçları her an her yerde izlemek istiyor. Mobilde futbol içeriğini müşterilerimize ulaştırabilmek için ihaleye girebilir, farklı işbirliklerine de gidebiliriz. Şu an Türkiye’de futbol içeriğini küçük ekranlarda halka ulaştırma şansına sahip en yetenekli firma Turkcell” dedi.
"4.5 G HEYECANIMIZ DEVAM EDİYOR"
4.5 G heyecanlarının devam ettiğini belirten Kaan Terzioğlu, "Ankara ve İstanbul bağımsız bir araştırma şirketinin açıkladığı rapora göre dünyanın en hızlı mobil internetini kullanan şehirler oldular" dedi. Terzioğlu, 13 milyon 4.5 G aboneleri olduğunu, 4.5 G kullanıcı sayısının 4.5 milyon olduğunu, 4.5 G’nin toplam trafik içindeki payının yüzde 22 olduğunu ve geçiş sonrası data kullanımının yüzde 26 arttığını açıkladı. Terzioğlu, 4,5 G’ye geçişinde dünyanın en hızlısı olduğunu belirterek "İki aydan kısa bir zamanda toplam müşterimizin yüzde 10’nu 4.5 G’ye geçti böyle bir oranda geçiş en iyi örneklerden olan Kore’de 2 yılda, Almanya ve İtalya’da 3 yılda gerçekleşti" dedi.
Dijital dönüşüm ve fiber yatırımları ile ilgili de konuşan Terzioğlu, "Her operatör bu yatırımları kendisi yaparsa bunun maliyeti 13 milyon dolar ortak yapılırsa 2.5 milyon dolar. Hadi bir çılgınlık yapıldı ve herkes kendisi yola çıktı o durumda da izin alma süreçleri, zorlukları gibi etkilerle kısa sürede yapılması imkansız hale gelecek. Fiber alt yapı yatırımları 2023 hedeflerinin olmazsa olmazı. Bir eve iskan verilirken su, elektrik gibi fiber alt yapısı olup olmadığı da bir kriter olmalı. Belediyeler fiberi gelir olarak değil hizmet olarak görmeliler" ifadelerini kullandı.
“TURKCELL FİNANSMAN 865 MİLYON LİRALIK KREDİYE ULAŞTI”
Şubat ayında hizmet vermeye başlayan Turkcell Finansman A.Ş.’nin 4 ay içinde müşterilerine 865 milyon TL’lik finansman sağladığını belirten Terzioğlu, “3 binin üzerindeki Turkcell Mağazası’ndan alışveriş yapan müşteriler Turkcell Finansman A.Ş.’den aldıkları cihazlar için kredi kullanabiliyor. Bugüne kadar Turkcell Finansman A.Ş. üzerinden kullanılan kredi adedi de 727 bini geçmiş durumda” ifadelerini kullandı. Turkcell Finansman A.Ş. ile sadece Anneler Günü’nde 10 bin müşteriye finansman sağladıklarının altını çizen Kaan Terzioğlu, “Dileyen kredisini erken ödeyebiliyor. Dileyen ara ödeme yapabiliyor. Turkcell Finansman A.Ş. henüz yeni hizmet vermeye başlamış olmasına rağmen 575 milyon TL ödenmiş sermayesi ile sektörün ikinci büyük firması konumunda” dedi.
“FİNANSMANDA DİĞER SEKTÖRLER SIRADA”
Turkcell Finansman AŞ.’nin öncelikli hedefinin Turkcell müşterilerinin teknolojik ihtiyaçlarını karşılamak olduğunu ifade eden Terzioğlu, “Şu anda Turkcell Mağazaları’nda satışı yapılan cihazlar için kredi sağlayan Turkcell Finansman’ın, önümüzdeki dönemde içerisinde SIM kart takılı olan her cihazın satışında aracılık etmesini hedefliyoruz. Biliyorsunuz 4.5G ile birlikte akıllı şehirler ve akıllı evler daha çok gündeme gelecek. Makineler birbiri ile haberleşecek. Buzdolabınız, içerisinde biten gıda ürünlerini içindeki SIM kart sayesinde size mesaj atarak söyleyecek. Bunun gibi içerisinde SIM kart olan farklı kategorilerdeki tüm ürünlerin satışında aracılık etmek istiyoruz” diye konuştu.
Kaan Terzioğlu, Turkcell Finansman A.Ş.’den kullanılacak finansmanın 36 aya kadar taksitlendirilebileceğini de sözlerine ekleyerek, “Müşterilerimiz kredilerini Turkcell faturaları üzerinden ödeme kolaylığına sahip. Esnek ödeme altyapısı sayesinde dilerlerse kredilerine ara ödeme yapabilir veya kredilerini tamamıyla kapatabilirler. Her iki durumda da faiz indiriminden faydalanırlar” şeklinde konuştu.
“MAĞAZALARDA DRONE SATILACAK”
Türkiye’nin 4.5G’ye geçmesiyle birlikte Turkcell Mağazaları’nın konseptinin de değiştiğini ifade eden Terzioğlu “Daha önce mağazalarını birleştiren ve müşterinin sabit internetten mobil hattına kadar her ihtiyacını aynı noktadan karşılamaya başlayan Turkcell, 3 bine yakın mağazasında şimdi de drone’dan sanal gerçeklik gözlüğüne kadar Türkiye’nin yeni tanıştığı birçok ürünü satmaya başlayacak” diyerek “Türkiye sanal gerçeklik gözlüğü, drone olarak adlandırılan küçük insansız hava araçları, son teknoloji akıllı saatler ve taşınabilir televizyonlar gibi yeni cihazlar ile tanıştı. Turkcell Mağazaları’nda artık hem bu gibi yeni çıkan ürünler hem de önümüzdeki dönemde çıkacak yeni ürünler satılacak” dedi. Sanal gerçeklik ürünleri ile evde otururken dünyada sanal gezi yapmanın mümkün olacağını anlatan Terzioğlu, “Sanal gerçeklik ürünleri ve akıllı telefonunuzu kullanarak, dilediğiniz mekanda dilediğiniz deneyimi yaşamanız artık mümkün. Maçlar sanki stadyumdaymış gibi izlenecek, mağazadaymış gibi alışveriş yapılabilecek. Taşınabilir TV ile Turkcell TV+ uygulaması sayesinde dilediğiniz yerden maç, dizi veya filmleri dev ekranda izleyebilirsiniz. Suya dayanıklı kablosuz hoparlör ile fizy uygulamasını kullanarak beğendiğiniz sanatçıları her yerde dinleyebilirsiniz” şeklinde konuştu.
Mağazalarda yer alacak ürünlerden örnekler veren Turkcell Genel Müdürü Terzioğlu, “Mağazalarımızda satılmaya başlanacak yeni nesil cihazlar ile müthiş deneyimler yaşayabilirsiniz. 360 derece kameraları dronelara bağlayıp müthiş video ve fotoğraf çekimleri yapabilir, bu video ve fotoğrafları ise Turkcell Akıllı Depo’da saklayabileceksiniz. Drone’ların yakın bir gelecekte lojistik sektöründe kullanıldığına da şahit olacaksınız. Bu küçük insansız hava araçları ilaçtan, kitaba kadar birçok şeyi kısa sürede ayağınıza kadar getirecek. Mağazalarımızda akıllı saat modelleri, nabız ölçer gibi cihazlar ile çocuklarımızın güvenliği için takip cihazları da alacak” dedi.
“EKRANLAR KÜÇÜLDÜ TURKCELL TV+ İZLEYEN ABONELERİN SAYISI İKİ KATINA ÇIKTI “
Türkiye’nin 4.5G’yi kullanmaya başladığı ilk iki aylık sürede 4.5G datasının toplam dataya oranının yüzde 22’ye ulaştığı anlatan Terzioğlu sözlerine şöyle devam etti: “4.5G ile data trafiğindeki artış ise yüzde 26 oldu. Turkcell’in 4.5G’li abone sayısı 13 milyona, aktif 4.5G kullanıcı sayısı ise 4.5 milyon kişiye ulaştı. 4.5G’de Turkcell servisleri itici güç oldu. Toplam akıllı telefon kullanıcılarında yüzde 5 olan Turkcell TV+ kullanım penetrasyonu 4.5G kullanıcılarında iki kattan fazla artışla yüzde 11 olarak gerçekleşiyor. Aynı şekilde fizy kullanım oranları akıllı telefon kullanıcılarında yüzde 10 iken 4.5G’li abonelerde bu oran yüzde 19’e, BIP’in yüzde 12 olan payı da 4.5G kullanan abonelerde yüzde 20’ye ve Akıllı Depo’da ise yüzde 10’den 22’ye yükseldi. Önümüzdeki dönemde servislerdeki data kullanımının daha da artmasını bekliyoruz”.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.