Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkçe Konuşan Girişimciler Koto’da Buluştu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Dışişleri Bakanlığının işbirliğinde düzenlenen Türkçe Konuşan Girişimciler Programının 19’uncusu, Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) ev sahipliğinde gerçekleşti.Komşu ülkelerde, Orta Asya ve Balkanlarda...

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2016 17:43
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2016 17:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Dışişleri Bakanlığının işbirliğinde düzenlenen Türkçe Konuşan Girişimciler Programının 19’uncusu, Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) ev sahipliğinde gerçekleşti.
Komşu ülkelerde, Orta Asya ve Balkanlarda yaşayan ve Türkçe konuşan girişimciler ile ülkemizin bağlarını güçlendirmek için 2005 yılından bu yana Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Dışişleri Bakanlığının işbirliğinde düzenlenen Türkçe Konuşan Girişimciler Programının 19’uncusu bugün Kocaeli Ticaret Odası ev sahipliğinde gerçekleşti. 22 ülkeden 50 katılımcının yer aldığı program protokol konuşmaları ve ardından Kocaeli Sektörel Tanıtım Filminin izlenmesiyle devam etti. Program ikili iş görüşmeleriyle devam etti.
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren KOTO Başkanı Murat Özdağ, “Ülkemizin en önemli kaynağı girişimciliktir. Büyüyen bir ülke olmamızın sebebi girişimcilikten geçiyor. Siyasi mekanizmanın reformlarıyla ve projelerin desteklenmesiyle birlikte iyi işler ortaya koyacağımızı biliyorum. Bunun için zaman kaybetme lüksümüz yok. Şuan 22 ülkeden 44 iş adamı aramızda. 2015 yılında bu ülkelerle gerçekleştirdiğimiz toplam ticaret hacmi 50 milyar dolar. İhracat tutarı 28.8 milyar dolar ithalat tutarı ise 20.6 milyar dolardır. 2016 yılının ilk 4 ayında 6.3 milyar dolar ihracat ve 4.1 milyar dolar ithalat gerçekleştirilmiştir. İlimizden yapılan dış ticaret verilerine baktığımızda, 2015 yılında 1 milyar dolar ihracat ve 1.3 milyar dolar ithalat gerçekleştirilmiştir. 2016 yılının ilk 4 ayında 213 milyon ihracat ve 268 milyon ithalat gerçekleştirilmiştir” dedi.
Özdağ’ın ardından Arnavutluk Türkiye İş Konseyi Başkanı Erion Çerekja ise, “Kocaeli ile aramızda uzun soluklu ticari köprü oluşturmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.