Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk ve Suriyeli iş adamları Kilis’te bir araya geldi

Kilis’te Türk ile Suriyeli sanayici ve iş adamları bir araya gelerek toplantı yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2017 12:20
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2017 12:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Kilis’te Türk ile Suriyeli sanayici ve iş adamları bir araya gelerek toplantı yaptı.

Kilis Ticaret ve Sanayi Odası (KİTSO) Toplantı Salonundaki toplantıya KİTSO Başkanı Mehmet Erdal Öndeş ile yönetim kurulu üyeleri, sanayiciler, Azez Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Muhammed Semih Kattur ile yönetim kurulu üyeleri katıldı.

KİTSO Başkanı Mehmet Erdal Öndeş yaptığı konuşmada, hep birlikte zor günler geçirdiklerini ve tarifi imkansız acılar yaşadıklarını, onarılması güç yaralar aldıklarını söyledi. Öndeş, Fırat Kalkanı Harekatı ile sınırın bu tarafında da öbür tarafında da huzur ortamının sağlandığını ifade ederek, “Şimdi yaraları sarmaya çalışıyoruz. Bu zorlu süreci ancak karşılıklı yardımlaşma ile atabileceğimize inanıyorum. Birlikte bunun için çaba sarf etmeli ve bu konuda güçlerimizi birleştirmeliyiz. Tarihten gelen kardeşlik bağlarımız buna müsait zemin hazırlamaktadır. Karşılıklı ihtiyaçlarımız var. Bunların karşılanması için karşılıklı ticaretimizi geliştirmeli ve var olan ticari imkanlarını attırmalıyız. Bu konuda eksikliklerimizi, sorunlarımızı, tespit etmeliyiz. Ve bunlara hep birlikte çözüm önerileri üretmeliyiz. Üretilen çözüm önerilerini hem Suriye hemde Türkiye’de ilgili ve yetkili makamlara sunmalı ve takipçisi olmalıyız” dedi.

Azez Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Muhammed Semih Kattur, Fırat Kalkanı Harekatı için teşekkür ederek, "Emniyetimiz ve istikrarımız sağlanmaya başladığı için, son günlerde ülkemizde yaşanan gelişmeler için Allah’a şükür ediyoruz. Biz hakikaten istikrara inanıyoruz. Türkiye Cumhuriyetine Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsında teşekkür ediyorum. Ticaret için iki ülke çok önemlidir. Yardımlaşmamız bir araya gelmemiz iki taraf için çok önemlidir. Azez ticaret odasını yeni oluşturduk. İki tarafta da hizmet etmek için çalışacağız” dedi.

Konuşmaların ardından Türk ve Suriyeli iş adamlarının toplantısı basına kapalı olarak devam etti
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.