Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk şirketin inşa ettiği BDT’nun en büyük alışveriş merkezi açıldı

Kazakistan’ın eski başkenti Almatı’da Türk şirketi Ata Stroy tarafından inşa edilen Bağımsız Devletler Topluluğu’nun(BDT) en büyük alışveriş merkezi hizmete girdi.Kazakistan’da 1996 yılından bu yana enerji, inşaat ve finansman sahalarında...

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2013 16:21
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2013 16:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk şirketin inşa ettiği BDT’nun en büyük alışveriş merkezi açıldı
Kazakistan’ın eski başkenti Almatı’da Türk şirketi Ata Stroy tarafından inşa edilen Bağımsız Devletler Topluluğu’nun(BDT) en büyük alışveriş merkezi hizmete girdi.
Kazakistan’da 1996 yılından bu yana enerji, inşaat ve finansman sahalarında faaliyet gösteren TA Group bünyesinde bulunan ATA Stroy, Almatı’da MEGA-2 alışveriş merkezini inşa etti.
Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in açılış öncesi bizzat yerinde incelemede bulunduğu merkezde inşatı üstlenen Türk şirketi yetkililerine iltifatta bulundu.

TA Group ve ATA Stroy Yönetim Kurulu Başkanı Taha Altaylı, 17 ay önce başladıkları projeyi büyük gururla hizmete açtıklarını ifade etti. Son 14-15 yılda ülkenin en önemli projelerine imza attıklarını ve bu projelerin açılışlarını Cumhurbaşkanı Nazarbayev’in yaptığını kaydeden Altaylı, Kazakistan’da devletin, özel sektörün güvendiği, inandığı bir Türk şirketi olmaktan gurur duyduğunu ifade etti. Altaylı, bir milyar dolara varan şirket cirosunun Expo-2017 ile bu hedefin bir buçuk milyar dolara ulaşacağını kaydetti.
Astana Motors Başkanı ve projenin sahibi Nurlan Smagulov, dünyanın önde gelen markalarını içinde bulunduran bu alışveriş merkezini Almatalıların hizmetine sunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Projenin hayata geçmesinde Türk ve İngiliz şirketlerinin emeğinin olduğunu kaydeden Smagulov, birlikte el ele vererek çok güzel bir merkezi hayata geçirdiklerini kaydetti.
Toplamda 120 milyon dolara mal olan alışveriş merkezinin yapımında yaklaşık 2 bin beşyüz işçi çalıştı. 85 bin metrekare ek binasının hayata geçmesiyle toplam 165 bin metrekara kapalı alana sahip alışveriş merkezinde 15 bin metrekare kapalı otopark, 9 büyük restoran ve 130 dan fazla da dükkan bulunuyor. Alışveriş merkezinde bulunan su saati ve akvaryumlar halktan büyük ilgi görüyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.