Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk kuruyemişçiler Rusya ihracatını yüzde 30 artırmak istiyor

World Food Moscow Genel Gıda Fuarı’na katılan Tüm Kuruyemiş Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜKSİAD) Rusya’ya yönelik kuruyemiş ve kuru meyve ihracatlarını yüzde 30’a çıkaracaklarını ifade etti.TÜKSİAD üyelerinden oluşan 30...

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2014 01:36
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2014 01:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk kuruyemişçiler Rusya ihracatını yüzde 30 artırmak istiyor
World Food Moscow Genel Gıda Fuarı’na katılan Tüm Kuruyemiş Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜKSİAD) Rusya’ya yönelik kuruyemiş ve kuru meyve ihracatlarını yüzde 30’a çıkaracaklarını ifade etti.

TÜKSİAD üyelerinden oluşan 30 kişilik iş adamı heyeti Rusya’da faaliyet gösteren Rus-Türk İşadamları Birliği’ni (RTİB) ziyaret etti. RTİB Moskova merkez ofisinde düzenlenen görüşmeye RTİB Başkanı Naki Karaaslan, RTİB Genel Sekreteri Vladimir Solotsinski, Yönetim Kurulu üyesi Sabahhatin Yavuz ve diğer üye iş adamları katıldı.

TÜKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Çaputçu, “Kuruyemiş sektörü temsilcileri olarak buradayız. Moskova fuarı anlamlı bir vesile oldu. Kuruyemiş Türkiye’de büyüyen ve dışa açılması gereken bir sektör. Ürünlerimiz lezzet ve sağlıklı bakımından dünyada tanınan ürünler. Rusya büyük ve fırsat olabilecek bir pazar. Fuarda kuruyemiş ürünlerine büyük ilgi olduğunu gözlemledik. Fakat gezdiğimiz marketlerde Türk ürünlerini göremedik. Çoğu Avrupa malları.” dedi.

Kuruyemiş sektörü olarak Rusya’da yatırım yapmayı planladıklarını anlatan Çaputçu, “Türkiye olarak Rusya’ya sadece fındık ve ay çekirdeği ihracatımız var. 2013 yılında toplam 13 bin ton ürün ihraç ettik, yani 60 milyon dolarlık mal sattık. Ayrıca kuru meyve olarak Rusya’ya 17 bin ton ürün ihracatı gerçekleştirdik. Yaklaşık 45 milyon dolar tutarında. Bunu yeterli bulmuyoruz. Bu rakamları mutlaka artırmamız lazım. Ziyaretlerimizin sebebi de budur. Buradaki temaslar sağlıklı ve verimli şekilde gelişirse ihracatımızı yüzde 30 artırmayı hedefliyoruz.” bilgisini verdi.

Görüşme sonunda RTİB Başkanı Karaaslan ve TÜKSİAD Başkanı Çaputçu karşılıklı hediye ve plaketler sundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.