Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk işadamları Tacikistan'a yatırım yapacak

Türk işadamları, Orta Asya ülkesi Tacikistan'a açılmak istiyor. Türkiye-Tacikistan ortak komisyon eşbaşkanı Mahmut Er başkanlığındaki işadamı heyeti, Duşanbe'de temaslarda bulundu. Tacik basınına göre, Sanai ve Teknoloji Bakanı Şavkat...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 14:19
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 14:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk işadamları, Orta Asya ülkesi Tacikistan'a açılmak istiyor. Türkiye-Tacikistan ortak komisyon eşbaşkanı Mahmut Er başkanlığındaki işadamı heyeti, Duşanbe'de temaslarda bulundu.

Tacik basınına göre, Sanai ve Teknoloji Bakanı Şavkat Babayev, Türk işadamlarını kabul etti. Kabulde, sanayi sektöründeki işbirliği imkanları değerlendirildi. Görüşmede taraflar gıda sektörü ve plastik boru üretimi alanlarında ortak üretim tesislerinin kurulması hususunda görüş alışverişinde bulundu.

Tacikistan Sanayi Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada; "2011 yılında TUSKON aracılığıyla Türk işadamları Tacikistan'ı ziyaret etti. Söz konusu ziyarette, pamuk ve deri işleme, tarım makineleri ve hidrolik ünitelerin üretimi konusunda işbirliği yapılması konusunda önemli bir mesafe kat edilmişti. Türk işadamlarının 2 yıl aradan sonra gerçekleştirdiği bu ziyaret, söz konusu alanlarda işbirliğinin hızlandırılmasına katkı sağlayacak." ifadeleri yer aldı.

Tacikistan İstatistik Kurumu'ndan yapılan açıklamaya göre, Türkiye ile Tacikistan arasındaki dış ticaret hacmi 2013 yılının 10 ayında 566 milyon dolar seviyesine ulaştı. Türkiye, Tacikistan'ın en fazla ihracat yaptığı ülkelerin başında geliyor. Türkiye'ye en çok pamuk ve alüminyum ihraç ediliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.