Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk Hava Yolları Ve Cezayir Havayolları Kod Paylaşımı Anlaşması İmzaladı

Thy, Cezayir Havayolları İle Yolculara Daha Fazla Seyahat İmkani Sağlayacak Bir Kod Paylaşım Anlaşmasına İmza Atııklarını Açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2016 17:36
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2016 17:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk Hava Yolları Ve Cezayir Havayolları Kod Paylaşımı Anlaşması İmzaladı
THY, Cezayir Havayolları ile yolculara daha fazla seyahat imkanı sağlayacak bir kod paylaşım anlaşmasına imza atııklarını açıkladı.
Türk Hava Yolları ve Cezayir’in bayrak taşıyıcı havayolu Air Algérie (AH), Cezayir ve Türkiye arasındaki güzergahlarda iki havayolunun müşterilerine daha fazla seyahat imkanı sağlayacak bir kod paylaşım anlaşmasına imza attılar. 15 Mayıs 2016 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek anlaşmanın iki havayolu şirketi arasındaki ticari işbirliğini genişletme amaçlı olduğu aynı zamanda, her iki havayolunun yolcularına Cezayir ve Türkiye arasında daha fazla seyahat seçenekleri sunacağı bildirildi.
Cezayir’de gerçekleşen imza töreniyle resmileşen anlaşmaya göre, Air Algerie ve Türk Hava Yolları birbirlerinin İstanbul - Cezayir v.v. ve İstanbul - Konstantin v.v. arasındaki uçuşlarına kod koyabilecek. Ek olarak, Air Algérie, Türk Hava Yollarının İstanbul - Oran v.v. ve İstanbul - Tlemsan v.v. ile İstanbul - Batna v.v arasında gerçekleştirdiği seferlere kendi kodunu koyacaktır. Türk Havayolları ise Air Algerie’nin Cezayir - Sabiha Gökçen v.v., Oran - Sabiha Gökçen v.v.ile Annaba - İstanbul v.v. hatlarında gerçekleştirdiği seferlere kendi kodunu koyacak. Bahse konu anlaşma, önümüzdeki süreçte iki ülke ötesindeki noktalar için de kod konulmasına imkan sağlayabilecek.
THY Genel Müdürü Dr. Temel Kotil, her iki havayolunun uçuş ağları kapsamında yolcuların seyahat imkanlarını maksimize edecek bir Kod Paylaşımı Anlaşması anlaşması imzalayarak ortaklığı geliştirmekten büyük memnuniyet duyduklarını belirtti. Kotil, "Türk Havayolları olarak, İstanbul’dan Cezayir’in beş farklı şehrine tarifeli sefer düzenlemekteyiz ve iki kardeş toplum arasında önemli köprüler kurabilmek için karşılıklı işbirliği ile yapılan bu hizmetlerle elimizden gelenin en iyisini yapmaktayız. Türk Hava Yolları olarak, Air Algérie’nin ilk Codeshare partneri olmaktan onur duyuyoruz ve bu ortaklığın iki ülke arasında hızla gelişen ilişkiler bakımından, her iki havayoluna da büyük fayda sağlayacağına inanıyoruz ” açıklamasında bulundu.
Cezayir Havayolları Genel Müdürü Mohamed Abdou Bouderbala ise Türk Hava Yolları gibi hızla büyüyen ve yaygın uçuş ağına sahip bir havayolu ile kurulan ticari ortaklıktan büyük memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Bouderbala Air Algérie’nin ilk Codeshare Anlaşmasını akdetmekten memnun olduklarını ve bu başarının kendileri için önemli bir tecrübe olduğunu vurguladı. Bouderbala ayrıca, bu anlaşmanın iki havayolu için de verimli olacağından ve çok yakında genişletileceğinden emin olduğunu ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.