Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk Barter 19’uncu Avrasya Ekonomi Zirvesi’nde

19’uncu Avrasya Ekonomi Zirvesi’nde konuşan Türk Barter Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Sırrı Şimşek, “2016’da  İslam ülkelerinde Barter sisteminin kullanılmasını sağlayacağız. Bu çerçevede İslam ülkeleri haricinde Avrasya coğrafyasındaki...

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2016 10:49
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2016 10:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
19’uncu Avrasya Ekonomi Zirvesi’nde konuşan Türk Barter Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Sırrı Şimşek, “2016’da  İslam ülkelerinde Barter sisteminin kullanılmasını sağlayacağız. Bu çerçevede İslam ülkeleri haricinde Avrasya coğrafyasındaki ülkeler de Türk Barter şirketlerini kurmaya, temsilciliklerini kurmaya  ve gelecekte çok büyük bir ekonomiye yön vermeyi düşünüyoruz” dedi.
Yaptığı uluslararası çalışmalarla ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayan Türk Barter bu yıl 19’uncusu düzenlenen Avrasya Ekonomi Zirvesi’ne katıldı. 40’a yakın ülkeden yüzlerce davetlinin katıldığı dev zirvede  başta mülteci meselesi ve terör olmak üzere dünya ekonomisini  olumsuz etkileyen unsurlar masaya yatırıldı.  Yurtiçi ve yurtdışında  binlerce şirket tarafından kullanılan Barter sistemini Türkiye’ye getiren Türk Barter  Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Sırrı Şimşek zirvede yaptığı konuşmada Türk Barter’ın 2016 hedeflerini anlattı.  Parasız ticaret imkanı sunan Barter sistemi şirketlerin para ödemeden ürettikleri mal ve hizmet karşılığında talep ettikleri mal ve hizmeti almalarına imkan sağlıyor. Böylelikle ülke ekonomisi canlı tutuluyor.
"BU ZİRVELERDE İNSANLARIN FARKLI ŞEYLER DUYMAYA İHTİYACI VAR"
Zirvede Türk Barter çalışmalarıyla ilgili bir sunum yapan Türk Barter Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Sırrı Şimşek,  Türkiye’nin yaptığı çalışmalarla önemli bir yol kat ettiğini söyledi. Şimşek,“17, 18 yıldır bu zirveye katılıyoruz. Bu zirvelerde insanların farklı şeyleri duymaya ihtiyaçları var. O farklılığı biz yerine getirdiğimizi düşünüyoruz çünkü;  biz burada alternatif ticaret ve finansmanın yollarını öğretiyoruz, şirketlerin Barter sistemi ile nasıl başarılı olacaklarını öğretiyoruz. Ülkelerin ekonomilerinin kalkınması için mutlaka başarılı şirketlere ihtiyaç var. Bu anlamda şirketleri destekleyecek alternatif fikirlere de ihtiyaç var.  Şuanda dünyadaki ekonomik sistemlere baktığımızda çok fazla yeni şeyler söylenmiyor. Yeni sistemler ortaya koyulamıyor” dedi.
"TÜRK BARTER, ŞİRKETLERE ALTERNATİF ÇÖZÜMLER ÜRETMEYE DEVAM EDİYOR"
Türk Barter’ın dünyadaki ekonomik sistemlere alternatif sunan çalışmalar ortaya koyduğunu belirten Dr. Sırrı Şimşek, "Bu anlamda biz yeni şeyler söylüyoruz, yeni şeyler ortaya koyuyoruz. Barter sistemini Sadece ekonomik kriz olan dönemlerde değil, normal diğer sistemlerde  bankacılığın, alternatif finans şekillerinin rakibi gibi kurguluyoruz. Gelecekte Barter sistemi çerçevesinde çok başarılı organizasyonlar olacağına inanıyoruz.  Yapılan çalışmalarla ülke ekonomisine katkı sunuyoruz. Bundan dolayı Türk kelimesini Bakanlar Kurulu kararıyla aldık kullanıyoruz.  Burada biz yüzlerce, binlerce şirkete kendisini güçlendirmek, borçtan kurtulmak,  hem stoklarını pazarlamak  hem kapasitesini arttırmak ile ilgili projeler hazırladık” ifadelerini kullandı.
"ÜLKEMİZ BİRÇOK KONUDA AVRUPA’DAN İLERİYE GİTMEYE BAŞLADI"
İslam kalkınma Bankası ile yapılan anlaşma neticesinde  İslam ülkelerinde Barter sisteminin kullanılmasını sağlayacaklarını sözlerine ekleyen Şimşek, ”Bu çerçevede İslam ülkeleri haricinde Avrasya coğrafyasındaki ülkelerde de Türk Barter şirketlerini kurmaya, temsilciliklerini kurmaya  ve gelecekte çok büyük bir ekonomiye yön vermeyi düşünüyoruz.  Dünya Barter Birliğ’nin 1994 yılından beri üyesiyiz. 12 yıldır da yönetim kurulu üyeliğini yapıyorum.  Aynı zamanda etik komite başkanlığını yapıyorum. Bu Türkiye adına tabi ki sevindirici çalışmalar.  Ülkemiz bir çok konuda şuanda Avrupa’dan ileriye gitmeye başladı.  Kendimizi Osmanlı İmparatorluğu’nun devamı olarak kendimizi kabul ediyoruz dolayısıyla imparatorluğa yakışır şekilde yaptığımız her işi  birinci olacak tarzda yapmamız gerekiyor. Kendimizi asla küçümsememeli  ama kibirlenmemeliyiz de. Mevcut olan şartları lehimize en güzel şekilde kullanmayı bilmemiz gerekiyor” diye konuştu.
Türk Barter,  5- 7  Nisan tarihleri arasında  devam eden  19’uncu Avrasya Ekonomik Zirvesi’nde açtığı stantta ziyaretçileri bilgilendiriyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.