Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Turizmcilerden kamu çalışanlarının izniyle ilgili talep

Kemer Turizmcileri Ve İş Adamları Derneği (kemiad) Başkanı Özgür Kurga (fotoğraftaki), 15 Temmuz Darbe Girişiminin Ardından, Kamu Çalişanlarinin İzinlerinin İkinci Bir Emre İptal Edilmesinin Turizmi Olumsuz Etkilediğini Belirterek, Kararın Yeniden Gözden Geçirilmesi İle Kalan 2 Aylık Sürede Hareketlilik Yaşanacağını Belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2016 13:49
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2016 13:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Turizmcilerden kamu çalışanlarının izniyle ilgili talep
Kemer Turizmcileri ve İş Adamları Derneği (KEMİAD) Başkanı Özgür Kurga, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından, kamu çalışanlarının izinlerinin ikinci bir emre iptal edilmesinin turizmi olumsuz etkilediğini belirterek, kararın yeniden gözden geçirilmesi ile kalan 2 aylık sürede hareketlilik yaşanacağını belirtti.
Başbakanlık Genelgesi’nde yer alan "Tüm kamu çalışanlarının ikinci bir emre kadar yıllık izinleri kaldırılmıştır. Söz konusu kamu çalışanlarından halen izinde bulunanlar, en kısa sürede görevleri başına döneceklerdir" ifadesi turizmcileri zor durumda bıraktı.
KEMİAD Başkanı Özgür Kurga, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası, Başbakanlığın kamu çalışanlarının izinlerini ikinci bir emre kadar durdurması nedeniyle, tatil planlayan çok sayıda yerli turistin izinlerinin iptal edilmesinin turizm sektörünü olumsuz etkilediğini söyledi. Kararla birlikte tatildeki turistin tatilini yarıda keserek görevi başına geçtiğini dile getiren Kurga, “Çok sayıda otelin doluluğu da bu nedenle düştü. Başta Rusya olmak üzere güvenlik endişesini öne sürerek ülkemize gelmeyen yabancıların da buna eklenmesi ile doluluklarda görülen azalma turizmcileri düşündürmeye başladı. Kemer’de çok sayıda otelimizde 15 Temmuz sonrasında çok sayıda vatandaşımız tatillerini yarıda kesmiş ve gelmek için gün sayanlar ise tatillerini iptal etmişlerdir. Ülkemiz bu yaşanan darbe girişimi sonrası çok kısa zamanda toparlanmış birlik ve beraberlik içinde hedeflerine yürümektedir” dedi.
“Karar gözden geçirilsin”
Turizmin son dönemlerde büyük sıkıntı yaşadığını dile getiren Kurga, “Rusya ile yaşanan son görüşmeler ve üst düzey ziyaretlerin önümüzdeki günlerde turizme çok olumlu yansıyacağını düşünüyoruz. Bu arada Hükümetimizin kamu çalışanlarının izinlerini ikinci bir emre kadar durdurma kararını tekrar gözden geçirmesini rica ediyoruz. Eğer bu gerçekleşir ise kalan 2 aylık yüksek sezonda hem Türk misafirlerin yoğunluğu, hem de düzelen Rusya-Türkiye ilişkileri sonrası Rusların bölgemize gelecek olmaları ile büyük bir hareketliliğin sağlanacağı düşünüyoruz. Söylediklerimizin ışığında önce vatan diyerek, isteğimizin gözden geçirilmesini rica ediyoruz” ifadelerine yer verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.