Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Turizm Yatırım Veya İşletme Belgeli Deniz Turizmi Yatırımları Bölgesel Yatırımlar Kapsamına Alındı

Ekonomi Bakanlığı, turizm yatırım veya işletme belgeli deniz turizmi yatırımlarının bölgesel yatırımlar kapsamına alındığını bildirdi.Ekonomi Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, mevcut teşvik sisteminin uygulanmasına...

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2016 14:23
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2016 14:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ekonomi Bakanlığı, turizm yatırım veya işletme belgeli deniz turizmi yatırımlarının bölgesel yatırımlar kapsamına alındığını bildirdi.
Ekonomi Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, mevcut teşvik sisteminin uygulanmasına yönelik 2012/3305 sayılı Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar’ın 19/6/2012 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiği hatırlatıldı. Mevzuatın yayımını müteakip Türkiye’de ve dünyada yaşanan ekonomik gelişmelerin özel sektör temsilcilerinin görüş ve talepleri ile uygulamada yaşanan aksaklıkların Bakanlıkça değerlendirilmeye devam edildiği belirtilerek, "Bu kapsamda da bugüne kadar ihtiyaç duyulan düzenlemeleri hayata geçirmek üzere çeşitli düzenlemeler yapılarak Resmi Gazete’de yayımlanmıştır. Son yapılan karar değişikliği ile de önemli düzenlemeler gerçekleştirilmiştir. Öncelikle geride bırakmakta olduğumuz yılın seçim yılı olması ve yaşanan jeopolitik belirsizlikler nedeniyle yatırım kararlarını erteleyen yatırımcılarımızın yatırım kararlarını hayata geçirmelerini sağlamak amacıyla Vergi İndirimi ve Sigorta Primi İşveren Hissesi Desteği açısından görece yüksek oran ve sürelerden yararlanabilmek için aranan yatırıma başlama ile ilgili tarih bir yıl uzatılarak 31/12/2016 olarak belirlenmiştir. Diğer taraftan, global alüminyum talebinin büyümesi projeksiyonunun temelini teşkil eden yüksek alaşımlı ve yüksek dayanımlı alüminyum yassı mamullerin rekabetçi koşullar ile yüksek kalitede yurt içinde üretiminin gerçekleştirilerek yüksek katma değerli alüminyum alaşımlar üretilmesi ve böylece bu ürünlerdeki ithalat bağımlılığının azaltılması amacıyla slab döküm ve sıcak haddeleme tesisi yatırımları öncelikli yatırımlar kapsamına alınmıştır" ifadeleri kullanıldı.
Yapılan diğer bir düzenleme ile deniz turizmi ve yat bağlama kapasitesi bakımından büyük bir potansiyele sahip Türkiye’de deniz turizmi tesis yatırımlarının devam etmesi ve halihazırda faaliyet gösteren deniz turizmi tesislerinin sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla turizm yatırım veya işletme belgeli deniz turizmi yatırımlarının bölgesel yatırımlar kapsamına alındığı belirtildi. Açıklamada şunlar kaydedildi:
"Ayrıca ülkemizin uluslararası ticaretteki artan payı, uçuş bağlantı noktası olma potansiyeli ve hızla gelişen turizm sektörümüz dikkate alındığında havalimanı yatırımlarına gerek yolcu, gerekse de yük kapasitesindeki artışlarla uyum sağlayacak şekilde ivme kazandırılması amacıyla 200 milyon Türk Lirası ve üzerindeki havalimanı yatırımları büyük ölçekli yatırımlar kapsamına alınmıştır. Son olarak, 2015 yılının Haziran ayından bu yana özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizde yaşanan olaylardan ve güvenlik sorunları nedeniyle, teşvik belgeli yatırımlardan yarım kalan veya tamamlanamayan yatırımların tamamlanarak ekonomiye kazandırılması ve yatırımcıların mağduriyetlerinin giderilebilmesi amacıyla 01.06.2015 tarihi itibariyle ek süreler dahil yatırım süresi sona ermemiş durumda olan teşvik belgelerine orijinal süre kadar ek süre verilmesine yönelik düzenleme yapılmış olup, yatırımcıların mağduriyetlerinin giderilmesi amaçlanmıştır."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.