Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Turizm Sektörünün Kalbi Bursa’da Atacak

Acenteler ile otellerin buluşacağı profesyonel bir fuar olarak Bursa’nın turizm alanındaki en önemli buluşmalarından biri haline gelen Bursa Turizm Fuarı’nın ikincisi Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2019 16:20
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2019 17:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Turizm Sektörünün Kalbi Bursa’da Atacak

Açılış törenine; Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Gündoğan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Süleyman Çelik, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, İl Kültür Turizm Müdürü Ahmet Gedik, Nilüfer Belediyesi Başkan Vekili Vildan Özkula, BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, TÜRSAB Güney Marmara Bölge Başkanı Murat Saraçoğlu, GÜMTOB Başkanı Haluk Beceren, BALKANTÜRKSİAD Başkanı Berat Tunakan, BURASDER Başkanı Sait Kaplan, Buro Skal Başkanları ve turizm sektöründen çok sayıda temsilci katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Network Fuarcılık Genel Müdürü Hasan Eker, “Bursa’da turizm ve fuarcılık sektörünün gelişimi ve Merinos AKKM’nin daha efektif kullanılması adına Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği yapıyoruz. Bu anlamda, geçtiğimiz yılın ekim ayında Bursa’da düzenlenen ve büyük ilgi gören Bursa Turizm Fuarı’nın ikincisi yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Profesyonellere yönelik fuarımızda; acenteler, kurumsal firmalar ve havayolu firmaları ziyaretçi olarak yer alacaklar, B2B görüşmeleri ile yeni iş olanakları yakalayacaklardır. 2. Bursa Turizm Fuarı’nın, Türkiye’deki turizm sektöründe önemli bir eksiklik olan acenteler ile otellerin buluşacağı profesyonel bir fuar ihtiyacını gidereceğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Fuar katılımcılarına Bursa’nın tarihi yerleri de gezdirilecek

Eker sözlerini şöyle tamamladı: “Fuarımızı ziyaret eden acenteler ve kurumsal şirket yetkilileri için her gün Bursa turu da düzenlenecek olup, bu tura katılanlar Cumalıkızık, Gölyazı, Ulucami, Kozahan, Kapalıçarşı gibi tarihi bölgeleri ziyaret etme olanağı bulacaklar.”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Süleyman Çelik de “Bursa Kültür Turizm Tanıtma Birliğimiz başta olmak üzere şehrimizin tanıtımı için gayret sarf ediyoruz. Bursa’mız çok değerli, potansiyeli olan bir kent. Bunun dünya ile paylaşılması çok önemli. Bu güzel fuarın önümüzdeki yıllarda da yapılması en büyük arzumuzdur. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Gedik ise, “Bursa’mızda turizmde ortak akıl var. Kamu ve özel sektör bir arada güzel işler başarıyor. Turizm olarak iyi noktadayız, inşallah daha iyileri de olacaktır” dedi.

“Bu fuar Bursa’mızın turizmcilerine hayırlı olsun. Geçen yıl yapılan fuarın tekrarını iletmiştik Hasan Bey’e. Çok verimli bir fuar olacağını düşünüyorum. Bu fuarların bundan sonraki yıllarda da devam etmesini diliyorum” diyen GÜMTOB Başkanı Haluk Beceren’in ardından konuşan TÜRSAB Güney Marmara Bölge Başkanı Murat Saraçoğlu da, “Bir kentte markalaşma çok önemli. Bu tür fuarlar şehrimizin ulusal ve uluslararası alanda tanıtımına önemli katkılar sağlıyor” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmalardan sonra 2. Bursa Turizm Fuarı'nın kurdelesi, Bursa protokolü ve sektör temsilcilerinin katılımıyla kesildi. Protokol ardından stantları tek tek gezerek, katılımcılara hayırlı olsun dileklerini iletti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.