Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Turizm Sektöründe Çalışanlara Sigorta Ve Maaş Desteği Olumlu Karşılandı

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, turizm sektöründe çalışanlara sigorta ve maaş desteği verilmesini, istihdama yönelik olumlu bir adım olarak bulduğunu söyledi.Çalışma ve Sosyal Güvenlik...

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2016 16:12
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2016 16:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, turizm sektöründe çalışanlara sigorta ve maaş desteği verilmesini, istihdama yönelik olumlu bir adım olarak bulduğunu söyledi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu tarafından açıklanan ’Turizm Sektörü İstihdam Destek Paketi’, Antalya’da olumlu karşılandı. AKTOB Başkanı Yusuf Hacısüleyman, istihdama yönelik adımın atılmasını olumlu bulduğunu söyledi. İstihdama yönelik bir destek paketinin açıklandığını, fakat detaylarının belli olmadığını kaydeden Hacısüleyman, "Paket kime uygulanacak, yılları mı kapsayacak belli değil. Bu yıl olacaksa dört ayı geride bıraktık, 9 ayımız kalmadı. Fakat istihdama yönelik adımın atılmasını olumlu buluyoruz" dedi.
"KARARIN YÖNETMELİKLE DESTEKLENMESİ GEREKİR"
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin de, kararı olumlu bulduğunu fakat yönetmelikle desteklenmesi gerektiğini söyledi.
Paketle ilgili şu anda detayların bulunmadığını anımsatan Başkan Çetin, "Bu işçiler henüz işe başlamadılar ise 9 ay nasıl çalışıp da destek alacaklar. Karar olumlu, fakat yönetmelikle desteklenmesi gerekiyor. İstihdam desteği turizme verilecek en büyük desteklerden biri. Antalya’da turizm ve tarım sektörünün her türlü desteğe ihtiyacı var, bu tür destekler piyasayı rahatlatır" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.