Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Turizm Sektörü Tıkanan Pazarı Körfez Ülkeleriyle Aşacak

Turizm sektöründe yaşanan yavaşlamaya rağmen Batı Antalya bölgesinde pazar çalışmalarına devam eden Aykan Group, bölgeye yeni pazarlar kazandırmak amacıyla 2016 yaz sezonunda, Körfez ülkeleri ve Avrupa’dan 250 tur operatörünü Kalkan’da...

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2016 16:44
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2016 16:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Turizm sektöründe yaşanan yavaşlamaya rağmen Batı Antalya bölgesinde pazar çalışmalarına devam eden Aykan Group, bölgeye yeni pazarlar kazandırmak amacıyla 2016 yaz sezonunda, Körfez ülkeleri ve Avrupa’dan 250 tur operatörünü Kalkan’da ağırlayacak.
Başta İran olmak üzere Kuveyt, Suudi Arabistan, Lübnan ve Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki tur operatörlerine bölgenin tanıtılacağı proje çerçevesinde Almanya, Avusturya ve Hollanda pazarındaki tur operatörleri ise Temmuz ayında Kalkan’da misafir edilecek. 250 Tur operatörünün Kalkan’a yapacağı ziyaretin en büyük destekçisi ise Türk Hava Yolları olacak. Farklı pazarlardan gelen operatörlere Kaş, Fethiye ve Kalkan bölgesinin tarihi, doğal güzelliklerini tanıtılacak.
Aykan Group CEO’su Aslan Uzun yaptıkları çalışmalarla ilgili olarak, “Turizm sektöründe yaşanan olumsuzluklara rağmen kendi çabalarımızla yeni pazarlar oluşturmak ve ülke turizmine katkı sağlamak için ekibimizle birlikte yoğun çaba harcamaktayız. Ülkemizde son yaşanan olumsuzluklar ve bölge turizmine katkı sağlayan iki büyük tur firması Exclusive Escapes ve Elixir Holidays’in faaliyetlerine son vermelerinin ardından, Batı Antalya bölgesini pazarlayacak etkin firma kalmadı. Bu yüzden biz de taşın altına elimizi koyduk ve tur operatörleriyle büyük bir organizasyon planladık. Bu çalışmalarda en büyük desteği Türk Hava Yolları ve partnerimiz Umbrella Travel sağladı. Aykan Group olarak çalışmalarımızın karşılığını almamız ile 2017 sezonunda bölgede hem turizm canlanacak hem de istihdam artacak. Bu çalışma ile aynı zamanda müşteri çeşitliliğini sağlamayı hedeflemekteyiz” diye konuştu.
Uzun, aynı zamanda etkinliğe bir resepsiyon ile destek veren Turizm Bakanlığı’na ve karşılama hizmetini verecek Dalaman YDA Havalimanı’na da teşekkür ederek sözlerine şöyle devam etti:
“Gelecek olan tur operatörlerinin, Fethiye, Kalkan ve Kaş’a turist getirmeleri için kendilerine her türlü kolaylığı sağlamaktayız. İnanıyorum ki bu sene turizmde yaşanacak sıkıntılara rağmen 2017 yılında Türkiye, dünyanın yeniden turizmde parlayan yıldızı olacak. Bunun için milletçe çaba göstermeliyiz.”
Kalkan’da düzenlenecek olan etkinlikler kapsamında, 1-4 Mayıs tarihleri arasında Suudi Arabistan’dan 30, 4-7 Mayıs tarihleri arasında Kuveyt’ten 20, 9-12 Mayıs tarihlerinde Lübnan’dan 35, 13-16 Mayıs tarihlerinde İran’dan 67, 1-4 Haziran’da ise Birleşik Arap Emirlikleri’nden 25 tur operatörü Aykan Group tarafından ağırlanacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.