Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Turistlere Devlet Destekli Hayat Sigortası Teklifi

Türkiye’nin farklı bölgelerinden turizm ve seyahat acentesi sahipleriyle birlikte Bursa’da ilk toplantılarını geçtiğimiz ay yapan Güçlü TÜRSAB oluşumu sözcüsü Hasan Erdem, "Terör krizi yaşandığı şu günlerde turizme can gelmesi,...

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2016 10:50
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2016 10:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye’nin farklı bölgelerinden turizm ve seyahat acentesi sahipleriyle birlikte Bursa’da ilk toplantılarını geçtiğimiz ay yapan Güçlü TÜRSAB oluşumu sözcüsü Hasan Erdem, "Terör krizi yaşandığı şu günlerde turizme can gelmesi, turistin ülkemize güvenle gidebilmesi, bizim vatandaşlarımızın yurt dışına güvenle gidebilmesi açısından devlet teşvikli sağlık ve hayat sigortasının gündeme getirilmesini öneriyoruz" dedi.
Türkiye’deki terör belasının sadece Türkiye’nin değil tüm dünyanın ortak sorunu haline geldiğini belirten Erdem, "Bakın Brüksel’deki, Fransa’daki patlamalar ve Avrupa ülkelerini tehdit eden terör Amerika’yı bile tehdit altına almıştır. Yaşadığımız coğrafyadaki kargaşa ve kaos ister istemez Türkiye’yi içeri doğru çekmektedir. Ülkemizdeki son terör patlamaları Türkiye’ye güvenen ve güvenli gören ülkelerden gelen turistlerin tedirgin olması ve ’Türkiye’de can ve mal güvenliği yok’ demeye başlamasına vesile oldu" diye konuştu.
"Turizm sektörü çok hassas bir sektördür ve kırılgan bir yapıya sahiptir" diyen Erdem, şunları kaydetti: "Bu noktada iş yine biz turizm seyahat acentelerine düşüyor. Turist getirdiğimiz ülkelere 3 defa seyahat ediyorsak 5 defa gitmeliyiz. Getirdiğimiz turiste 1 önem veriyorsak 5 defa önem vermeliyiz. Bir atasözü vardır; ’Herkes kapısının önünü süpürürse mahalle tertemiz olur.’"
HAYAT SİGORTASI ÖNERİSİ
Güçlü TÜRSAB olarak özellikle terör krizi yaşandığı şu günlerde turizme can gelmesi, turistin Türkiye’ye güvenle gidebilmesi, Türk vatandaşlarının yurt dışına güvenle gidebilmesi açısından devlet teşvikli sağlık ve hayat sigortasının gündeme getirilmesini önerdiklerini söyleyen Hasan Erdem, "Çünkü turist güvenli ortamı sever. Yaz turizm sezonunun başlayacağı bugünlerde devletimizin bu noktada adım atmasını bekliyoruz. Yaşadığımız bu terör krizi ortamında sadece hükümetimizden veya bakanlığımızdan yapıcı adımlar atmasını beklemek bence yeterli olmaz. Eğer amaç ülkemize huzur ortamını sağlamak ve Türk turizminin yeniden hak ettiği güven ve saygın kimliğine kavuşturmaksa bizim gibi oluşumlar da adımlar atmalıdır" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.