Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tunus 2020 Yatırım Konferansı 70 ülkeden temsilcileri ağırlayacak

Arap Baharının başlangıç noktası olan Tunus, küllerinden yeniden doğuyor. Ekonomik kalkınma ve demokratikleşme evresinde sancılı süreçleri geride bırakan ülkede, 29-30 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan “Tunus 2020 Yatırım Konferansı”...

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2016 13:06
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2016 13:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Arap Baharının başlangıç noktası olan Tunus, küllerinden yeniden doğuyor. Ekonomik kalkınma ve demokratikleşme evresinde sancılı süreçleri geride bırakan ülkede, 29-30 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan “Tunus 2020 Yatırım Konferansı” aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 70 ülkenin ekonomi ve siyasi alanda üst düzey temsilcilerini ağırlayacak.
Türkiye’nin Afrika açılımında önemli yol haritalarından biri olan Tunus, uluslar arası yatırım konferansına ev sahipliği yapacak. Özellikle yatırımcılar ve ihracatçılar açısından iş camiasında geleceğe yönelik stratejik imkanlar sunduğunu belirten Türkiye’nin Tunus Büyükelçisi Ömer Faruk Doğan, ekonomik kalkınma ve demokratikleşme süreci içerisinde oluşturulan yeni Tunus hükümeti tarafından benimsenen 2016-2020 Kalkınma Programı çerçevesinde, yapısal reformlar ve yatırımların teşviki suretiyle ekonomik canlanma hedeflendiğini açıkladı.
Büyükelçi Ömer Faruk Doğan, inşaat, lojistik, haberleşme, e-devlet, dijital ekonomi, sanayi, turizm, eğitim, kültür, enerji, çevre alanlarında ilk etapta toplamda 36 projenin uluslararası yatırımcıların ilgisine sunulduğunu ifade ederek; “ Projelerin sağlıklı yürütülmesini teminen, Tunus yatırım kanunu yenilenmiş, yabancı yatırımcılar açısından sorun yaratan izin, istihdam, gayrimenkul, vergi, döviz transferi ve idari haklarla ilgili yenilikler gündeme getirilip sisteme entegre edilmeye gayret edilmektedir. Tunus Yabancı Yatırım Ajansı (FIPA) iktisadi canlanmayı hızlandıracak yeni bir yasa tasarısını da meclise sevk etmiş bulunmaktadır. Bu sebeple 29-30 Kasım 2016 tarihlerinde "Tunisia 2020" adıyla 70 ülkenin en üst düzeyde davet edildiği, yabancı devlet yetkililerinin yanı sıra işadamlarının da yoğun ilgisinin beklendiği bir uluslararası yatırım konferansı yapılacak” dedi.
Toplamda yaklaşık 50 Milyar Euro tutarındaki söz konusu projelerin önemli bir kısmını 28 proje, uluslararası piyasadan temin edilecek finansman imkânı ve kamu kaynakları ile kalan büyük projelerin ise Yatırım Ortalığı şeklinde gerçekleştirilmesi planlanmakta. Ayrıca ilgililer tarafından proje bazında sunulacak finansman imkânlarının da ayrıca değerlendirileceği öngörülüyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.