Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TÜMSİAD’dan iş adamlarına çağrı

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Muş Şube Başkanı Murat Meriç, kente yatırım yapacak iş adamlarına ortaklık çağrısında bulundu.Dernek binasında basın toplantısı düzenleyen TÜMSİAD Şube Başkanı Murat Meriç, 2016...

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2017 15:52
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2017 15:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TÜMSİAD’dan iş adamlarına çağrı

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Muş Şube Başkanı Murat Meriç, kente yatırım yapacak iş adamlarına ortaklık çağrısında bulundu.

Dernek binasında basın toplantısı düzenleyen TÜMSİAD Şube Başkanı Murat Meriç, 2016 yılında yapılan ve 2017 yılında yapılacak yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulundu. TÜMSİAD’la ilgili açıklamalarda bulunan Murat Meriç, TÜMSİAD’ın 2005 yılında kurulduğunu hatırlatarak, "Daha sonra gerek ülkemizde ve gerekse uluslararası arenada faaliyet gösteriyor. Şu anda Türkiye’de 51, Avrupa’da 8, diğer ülkelerde de yaklaşık 98 ayrı noktada çözüm ortağı olan geniş kapsamlı bir organizasyon. KOBİ’leri kendi bünyesinde barındırıyor. KOBİ’ler ülke ekonomisinin yüzde 90’ını, toplam istihdamın yüzde 75’ini, toplam katma değerin yüzde 55’ini, ülkedeki satışların yüzde 65’ini, ülkede yapılan reel yatırımın yüzde 50’sini, toplam ihracatın yüzde 60’ını, toplam kredilerde yüzde 24’ünü oluşturuyor. Bunları bir araya getirmek, bu inisiyatifi almak, diğer organizasyonlara göre zor. 2012 yılından bu yana Muş’ta aktif bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. İlk kurulduğumuz gündeki heyecanımız aynı şekilde devam ediyor. Biz ekonomik bir kuruluşuz" dedi.

Muş’ta büyük bir projeyle ilgili çalışma yürüttüklerini ve adım adım ilerlediklerini ifade eden Meriç, "Ekonomik olarak farklı düşüncelerimiz var. Ama sermayemiz buna yetmiyor. 5 kişiyi bir araya getirdiğimiz zaman sermayemiz buna yetiyor, ama biz bu 5 arkadaşımızı bir araya getirmekte sıkıntı yaşıyoruz. Bu birleşimi sağlamak açısından ciddi bir projemiz var ve vücuda erdiği zaman kamuoyuyla paylaşacağız. Şunu içtenlikle söyleyebilirim ki, bu projemiz hayata geçerse ekonomik anlamda Muş’u çok hızlı bir şekilde kalkındırabiliriz" diye konuştu.

Cazibe Merkezleri Programı konusuna da değinen Başkan Meriç, şunları kaydetti:

"Yeni teşvik paketiyle bölgemize yatırımcı gelmesini bekliyoruz. Tabi ki bu çerçevede ilimize yatırım yapacak olan yatırımcıya bir teklifimiz var. Bizler TÜMSİAD Yönetim Kurulu olarak, ilimize yatırım yapacak olan iş adamları ile işletmenin karını yarı yarıya bölüşmeye hazırız. Fakat işletmenin zarar etmesi karşısında, zararı karşılamaya söz veriyoruz. Bu nedenle bölgeye gelecek olan yatırımcının en büyük garantisi, bölgede olan iş adamları olarak biziz."

Meriç, yönetim kurulunun kendilerine tam destek vererek, işletmelerin zarara uğraması halinde kendilerinin ödeyeceğinin sözünü verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.