Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TÜGİK Başkanı Güral: "El ele vererek birlikte başaracağız"

Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral Başbakan Binali Yıldırım’ın Diyarbakır’da duyurduğu, ’Doğu ve Güneydoğu Yatırım-Destek Hamlesi’nin sonuç alacak etkili bir içeriğe sahip olduğunu ve...

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2016 14:51
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2016 14:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral Başbakan Binali Yıldırım’ın Diyarbakır’da duyurduğu, ’Doğu ve Güneydoğu Yatırım-Destek Hamlesi’nin sonuç alacak etkili bir içeriğe sahip olduğunu ve el ele verilerek programın başarıya ulaştırılacağını söyledi.
Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral, Başbakan Binali Yıldırım’ın Diyarbakır‘da duyurduğu, ’Doğu ve Güneydoğu Yatırım-Destek Hamlesi’nin, ekonomi ve güvenlik başta olmak üzere bölgenin farklı sorunlarının çözümünü sağlayacak bir içeriğe sahip olduğunu söyledi. Türkiye’de bölgeler arası ekonomik eşitsizliğin ve işsizliğin önemli bir problem olduğunu, iç göç ve terör gibi önemli sorunları beslediğini belirten Güral, kamu-özel sektör işbirliği ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin kalkındırılması amacıyla başlatılan yeni hamlenin etkili önlemler içerdiğini vurgulayarak şunları söyledi:
“Sayın Başbakanımızın Diyarbakır konuşmasını dikkatle dinledik notlarımızı aldık. Program önümüzdeki 4 yılda 80 milyar lirası özel sektör kaynaklı olmak üzere 140 milyar liralık bir yatırım ve 800 bin ek istihdam öngörüyor, terörden en çok zarar gören illere öncelik veren uygulamalar içeriyor. Sorunların çözümünde kamu-özel sektör işbirliğini çok önemsiyoruz. Kaynağı sağlanmış, planlaması yapılmış yatırım ve destek daha fazla iş ve gelir demektir. Bu da, terörün bitirilmesine ve iç göçün durdurulmasına katkı sunacaktır.
Son 10 yılda kamu yatırımları, teşvik, destek ve siyasi istikrar ile özel sektöründe yatırım iştahının arttığını ve çok başarılı ekonomik programların hayata geçtiğini gördük. Başbakanımızın açıkladığı bu program da hızlı bir ekonomik gelişmenin tüm unsurlarını taşıyor. Sadece bölge ekonomisin canlanmasına değil, Türkiye ekonomisinin canlanmasına da katkı sağlayacak bir proje. Etnik köken ayrımı yapmadan milletçe sahip çıkarak programı birlikte başarıya ulaştıracağımıza inanıyorum”.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.