Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TÜDEF: Tüketiciler, Ramazan fırsatçılarının eline bırakılmıştır

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Hasan Atak, fiyat, kalite ve sağlık denetiminin yetersiz olduğunu söyledi. Atak, "Tüketiciler savunmasız bir şekilde Ramazan fırsatçılarının eline bırakılmıştır." dedi.Ramazan ayında...

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2015 10:46
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2015 10:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Hasan Atak, fiyat, kalite ve sağlık denetiminin yetersiz olduğunu söyledi. Atak, "Tüketiciler savunmasız bir şekilde Ramazan fırsatçılarının eline bırakılmıştır." dedi.

Ramazan ayında tüketimin diğer aylara oranla yüzde 30 arttığını tahmin eden Atak, şöyle devam etti: "Kuru bakliyat tüketimi de diğer günlere göre Ramazan ayında artmaktadır. Bunu bilen zam fırsatçıları savunmasız kalan tüketiciyi cebinden vurmaktadır. Kuru bakliyat ve diğer temel gıda maddelerine gelen aşırı zamlar tüketicinin alım gücünü düşürmüştür. "

Bu yıl mahsul bol olmasına rağmen üreticinin de kazanmadığını hatırlatan Atak, "Bu durumda kazanan fırsatçılar olmuştur. İş bu kadar açık ve net iken bu durumu bilen denetleyici kurumların niçin fırsatçıların önüne geçmediklerini çok merak etmekteyiz. Asli görevleri olan denetimi tam anlamıyla yapmayan kurum ve kuruluşları göreve davet ediyoruz. Üzülerek ifade etmek isterim ki Ramazan ayında tüm denetimlerin artırılması isteğine denetleyici konumundakiler maalesef duyarsız kalmışlardır." diye konuştu.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.