Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'TÜBİTAK’ın Gebze yerleşkesi yok ediliyor'

CHP Milletvekili Binnaz Toprak, AKP İlçe Başkanı Yardımcısı Halim Turgut'un Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Davut Kavranoğlu' nun talimatıyla TÜBİTAK İdari İşler Müdürlüğüne atadıktan sonra, TÜBİTAK’ın Gebze’de bulunan...

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2014 15:31
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2014 15:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Milletvekili Binnaz Toprak, AKP İlçe Başkanı Yardımcısı Halim Turgut'un Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Davut Kavranoğlu' nun talimatıyla TÜBİTAK İdari İşler Müdürlüğüne atadıktan sonra, TÜBİTAK’ın Gebze’de bulunan 8 bin dönümlük arazisinin imar planlarını aldığını söyledi. TÜBİTAK'a arazi karşılığında Ankara dışında büyük bir arazi verildiğini de belirten Toprak, yerleşkesinin yok edileceğini Meclis’e şikayet etti. Toprak, "Orman da yok edilecek, böylece uzay için, yani uzaya gitmek için tek ümidimiz Osmanlıca öğrenmek kalıyor." dedi.

2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2013 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı üzerindeki görüşmelerde konuşan Toprak, imar rantına ilişkin çarpıcı bilgiler paylaştı. Gebze AKP İlçe Başkanı Yardımcısı Sayın Halim Turgut'un, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Davut Kavranoğlu' nun talimatıyla TÜBİTAK İdari İşler Müdürlüğü'ne atadıktan sonra Gebze Belediyesi’nden TÜBİTAK’ın Gebze’de bulunan 8 bin dönümlük arazisinin imar planlarını istediğini bildirdi. TÜBİTAK'a bu arazi karşılığında Ankara dışında büyük bir arazi verildiğini de söyleyen Toprak, TÜBİTAK'ın Gebze yerleşkesinin yok edileceğini Meclis’e şikayet etti.

Toprak, TÜBİTAK’ın Gebze yerleşkesinde 2 araştırma merkezinin, 14 enstitünün ve sayısız araştırma laboratuvarının bulunduğunu anlatarak, kampüste 4 bin 500 kişi çalıştığını da anlattı. Arazinin denizde kadar indiğini belirten Binnaz Toprak, şunları kaydetti:

"Maalesef arazi denize kadar iniyor ve değeri de 8 milyon dolar. Şimdi, Allah aşkına, siz olsanız böyle bir araziye villa, rezidans, AVM yapmak yerine TÜBİTAK'a bırakır mısınız? TÜBİTAK'a bırakmak da neyin nesi? Nitekim, Bakanımız Sayın Fikri Işık bu araziyi ziyaret ediyor, nasıl bizim aklımıza geliyorsa onun da aklına bu parlak fikir geliyor ve ilk işi Gebze AKP İlçe Başkanı Yardımcısı Sayın Halim Turgut'u, Bakan Yardımcısı Davut Kavranoğlu'nun talimatıyla, TÜBİTAK İdari İşler Müdürü olarak buraya atıyor. O da ilk iş olarak Gebze Belediyesi'ne koşa koşa gidiyor ve bu arazinin imar planlarını istiyor. Üstelik, arazide binlerce bitki, hayvan, böcek türü var, yani ormanlık alan. Hatta, söylentiye göre, TÜBİTAK'a Ankara dışında büyük bir arazi de bunun karşılığında verilmiş. Yani, TÜBİTAK yok edilecek, orman da yok edilecek, böylece uzay için, yani uzaya gitmek için tek ümidimiz Osmanlıca öğrenmek kalıyor. TÜBİTAK'a ‘şimdiden ya geçmiş olsun’ diyeceğiz ya da bu sefer direneceğiz. Yani, Atatürk Orman Çiftliği'nin başına gelen, İstanbul üçüncü havalimanı için kuzey ormanlarının başına gelen akıbetin tekrarlanmaması için direneceğiz."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.