Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TŞOF Başkanı Apaydın: “Minibüslerin Otobüs Vergisi Sorunu Devam Ediyor”

Minibüslerin 16 ve 17 koltuklu olanlarının otobüs tarifesinden vergi ödemesine ilişkin uygulamanın bir türlü düzeltilmediğini belirten Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, “Sorun hala çözülmüş...

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2016 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2016 15:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Minibüslerin 16 ve 17 koltuklu olanlarının otobüs tarifesinden vergi ödemesine ilişkin uygulamanın bir türlü düzeltilmediğini belirten Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, “Sorun hala çözülmüş değil” dedi.
7 Haziran seçimlerinden önce Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu’nun minibüslerin otobüs tarifesinden vergi ödemesi ile ilgili sorunun en kısa sürede çözüleceğini hatırlatan Apaydın, “Başbakanımızın bu açıklamasından sonra Maliye Bakanlığında toplantı yaptık ve çalışmalar başlamıştı. Daha sonra Sayın Başbakanımızla bir kez daha görüştük ve kendileri ‘7 Haziran’da ne dediysek bugün de arkasındayız’ dedi. Hükümetimiz seçim vaatlerini büyük bir hızla yerine getiriyor ancak minibüsçünün sorunu bir türlü çözülmüyor” diye konuştu.
“MİNİBÜSLERİMİZ OTOBÜS SAYILMASIN”
16 ve 17 koltuğu olan minibüslerin 3 yılda fazladan 3.195 TL motorlu taşıtlar vergisi ödediğini belirten Apaydın, “Minibüs olarak üretilen, ruhsatında minibüs yazan ve sigorta primi minibüs olarak ödeyen araçların bir tek vergi uygulamasında otobüs sayılması kabul edilemez. Bu haksız uygulamanın bir an önce düzeltilmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.