Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TSE Araç Kontrol Merkezleri 46 ilde hizmete başlıyor

Türk Standardları Enstitüsü (TSE), Enstitünün motorlu taşıtlarda LPG montaj, araç tadilatı ve montajı, ambulans muayenesi ve benzeri konularda yaptığı araç kontrol faaliyetlerini daha uygun şartlarda gerçekleştirmek üzere ülke genelinde...

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2016 13:51
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2016 13:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk Standardları Enstitüsü (TSE), Enstitünün motorlu taşıtlarda LPG montaj, araç tadilatı ve montajı, ambulans muayenesi ve benzeri konularda yaptığı araç kontrol faaliyetlerini daha uygun şartlarda gerçekleştirmek üzere ülke genelinde Araç Kontrol Merkezleri (AKM) oluşturmak amacıyla 1 Kasım 2016 tarihinde ihaleye çıktı.
TSE’den yapılan açıklamaya göre, 157 firmanın katıldığı ihale sonucuna göre 42 ilde AKM’ler firmalar eliyle işletilecek. Söz konusu firmalar Enstitünün yürüttüğü araç kontrol faaliyetleri için TSE tabelası altında altyapı hizmeti verecek. Firmalar, 3 yıl süreyle TSE uzmanının yapacağı araç kontrol faaliyeti için iş yeri ve yardımcı personel hizmeti sunacak.
Öte yandan, TSE’nin Bursa, Konya ve Manisa illerinde inşa ettiği 4 AKMise, TSE il ve Bölge Koordinatörlükleri tarafından işletilecek. AKM projesi hazırlıkların tamamlanması ile birlikte 46 ilde ambulans uygunluk muayeneleri, LPG/CNG/LNG’li araçların montaj tespit ve sızdırmazlık muayeneleri, tadilatlar muayeneleri gibi araç kontrol hizmetleri, alt yapı kalitesi artırılmış olarak devam edecek.
46 il dışındaki illerde AKM kurulması konusunda ise TSE’nin önümüzdeki dönemde çalışmaları olacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.