Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Trakyalı firmalar milli havacılık ve savunma sanayisine destek verecek

Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) Trakya’da faaliyet gösteren ve potansiyeli bulunan firmaların, sivil havacılık, savunma sanayii ve yapılması planlanan nükleer tesislere parça üretebilen firmalar haline gelebilmesi için çalışma başlattı.TRAKYAKA...

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2016 11:11
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2016 11:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) Trakya’da faaliyet gösteren ve potansiyeli bulunan firmaların, sivil havacılık, savunma sanayii ve yapılması planlanan nükleer tesislere parça üretebilen firmalar haline gelebilmesi için çalışma başlattı.
TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Trakya’da klasik üretim yapan, potansiyeli bulunan firmaları harekete geçirerek, katma değerli, AR-GE ve inovasyon yaparak üretim gerçekleştiren firmalar olmaları için çalıştıklarını belirterek, "Şu anda ülkemizde malum olduğu üzere savunma sanayisi, havacılık sanayisi, Türk Hava Yolları (THY) markalaşma yolunda ilerliyor ve ciddi satışlar da yapıyor. Tabi bu savunma sanayiindeki, Aselsan gibi, Roketsan gibi, THY gibi firmalarımız, hükümetimizin de koymuş olduğu şartlar çerçevesinde, ürettikleri ürünlerin yüzde 50’sinin yerli olmasını istiyorlar. Bunu da şu an Türkiye’den almaya çalışıyorlar. Peki neden biz bunu Trakya’dan vermeyelim bu firmalara dedik, bu konuda ne yapabiliriz diye başladık" dedi.
Trakyalı üreticileri, savunma ve sivil havacılığın lider firmalarıyla buluşturarak iş birlikleri sağladıklarını anlatan Mahmut Şahin, "Firmalarımızı bu ilgili kuruluşlara götürüyor, toparlıyoruz 40-50 tane iş adamımızı THY’nin fabrikasına, götürüyoruz orada bizi ağırlıyorlar. Roketsan’a gidiyoruz, Ankara’da Aselsan’a gidiyoruz, firmalarımızı orada ilgili kurum ve kuruluşlar ile karşılaştırıyoruz. Birebir görüşmeler yaptırıyoruz. Onlar ne talep ediyor, nasıl şartlar istiyorlar, hangi şartlarda mal istiyorlar bunları anlatıyoruz. Ürünlerini gösteriyorlar, biz bu ürünleri istiyoruz, siz bunu nasıl verebilirsiniz diye. Onları bazen buraya çağırıyoruz teknik elemanlarını, firmalarımızı yerlerinde inceliyorlar. Kapasitelerini, teknik anlamdaki anlayışlarını inceliyorlar ve raporlar neticesinde, gerekiyorsa, sertifika anlamında, eğitim anlamında raporlar sunuyorlar bize, bizde o firmalarımıza bu anlamda destekler veriyoruz" diye konuştu.
"Biz de bu milli duruşa katkı sağlamalı, destek vermeli, biz de bu işin içinde olmalıyız"
Fuar organizasyonları düzenleyip üreticileri bir araya getirerek desteklediklerini belirten Mahmut Şahin konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Yine aynı zamanda fuar organizasyonları yapıyoruz. Trakya’da, Savunma Sanayi ve Havacılık Fuarı yaptık geçen sene. İnşallah bu sene tekrar yapacağız Mart ayında, böylece Trakya’yı hem fuarlar ile destekleyerek hem de yerinde ziyaretler ile firmalarımızı bu yeni teknoloji olan nükleer tesislere mal verebilme, savunma sanayisinde bahsettiğimiz firmalara mal verebilme, veya THY’nin yedek parçalarını buradan yerli üretimle yapabilme noktasında düşüncelerimiz var ve çalışmaya başladık. Malum olduğu üzere teknolojiyi yurt dışından alıyorduk şimdiye kadar ve sıkıntılar çekiyoruz. Bu anlamda bir milli duruş sergileyerek dedik ki madem bizim savunma sanayisindeki firmalarımızın THY’nin böyle bir duruşu var, biz de bu duruşa katkı sağlamalı, destek vermeli, biz de bu işin içinde olmalıyız Trakya olarak. Ve bu alanda elimizden gelen desteği veriyoruz. Tabi süreç biraz zaman alacak, yani, gitmeler, gelmeler, sertifikasyon süreçleri, klinik eğitimler bunlar 2-3 yıl sürecek vaziyette. Ama inanıyorum ki ben, Trakya’dan yaklaşık hedefimiz, 30-40 tane firmamızın Aselsan’a, Roketsan’a, THY’ye yedek parça verebilir, mal verebilir duruma getirmek istiyoruz ki Mersin Akkuyu’da açılacak olan nükleer tesise yine orada da şartnamede yazıyor ’yüzde 50’si Türk malı olmalı’, biz orada da yer almak istiyoruz. Sinop’ta açılacak olan nükleer tesiste yine mal vermek istiyoruz. Bu anlamda amacımız bu tip alanlarda katma değerli, ileri teknoloji ürünleri Trakya bölgesinden sağlamak istiyoruz."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.