Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Trafik sigortasında düşüş yüzde 15’e ulaştı

Türkiye Sigorta Birliği’nden yapılan açıklamaya göre, trafik sigortası primlerinde Mayıs’tan itibaren başlayan düşüşün Ağustos ayı itibariyle ilk defa trafiğe girenlerde yüzde 15’e ulaştı.Türkiye Sigorta Birliği’nden yapılan...

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2016 12:22
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2016 12:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Sigorta Birliği’nden yapılan açıklamaya göre, trafik sigortası primlerinde Mayıs’tan itibaren başlayan düşüşün Ağustos ayı itibariyle ilk defa trafiğe girenlerde yüzde 15’e ulaştı.
Türkiye Sigorta Birliği’nden yapılan açıklamada, trafik sigortası primlerinde Mayıs’tan itibaren başlayan düşüşün Ağustos ayı itibariyle ilk defa trafiğe girenlerde yüzde 15, tüm araç grupları ile tüm basamaklarda ortalama yüzde 10’a ulaştığı vurgulandı.
Türkiye Sigorta Birliği tarafından trafik sigortasıyla ilgili açıklama yapıldı. Trafik sigortası primlerinde Kanun değişikliklerinin gerçekleştiği Mayıs ayı itibariyle başlayan düşüşün Ağustos ayı itibariyle yüzde 15’e ulaştığı vurgulanan açıklama şöyle: “Trafik sigortasında sektörümüzün kronikleşmiş sorunlarının çözümünü sağlayan, yaşanan belirsiz ve adaletsiz ortamın düzeltilmesinde önemli bir adım olan 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun bazı maddelerinde yapılan değişiklikler bilindiği üzere 26 Nisan 2016 tarihinde yürürlüğe girdi. Değişikliklerin yürürlüğe girmesinin ardından, mevzuatın sektör ve yargı organları tarafından aynı şekilde yorumlanma beklentisi,  sektörümüz açısından öngörülebilir bir ortamın oluşmasını sağladı. Sonuç olarak şirketler de yeni yasal çerçeveyle oluşacak maliyetlerine göre trafik sigortası primlerini yeniden belirlemeye başladı.
Mayıs ayı itibariyle primler de tüm araç grupları ve tüm basamaklarda düşüş eğilimine girdi. Ağustos 2016 başı itibariyle primlerdeki düşüş yüzde 10’a ulaştı. Sisteme ilk defa giren ve fiyat artışlarından en çok etkilenen grup olan 4. basamaktaki prim düşüşü yüzde 15’i buldu".
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.