Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Trafik sigortaları için ’tek fiyat tek sigorta’ talebi

Eskişehir Şoförler Odası Başkanı Suat Er, trafik sigortalarında aynı araç için her sigortacının farklı fiyat uygulamasına tepki göstererek, “Tek fiyat tek sigorta olsun” dedi.2016 yılı Ocak ayı itibari ile en fazla zam yapılan kalem...

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2016 14:37
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2016 14:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eskişehir Şoförler Odası Başkanı Suat Er, trafik sigortalarında aynı araç için her sigortacının farklı fiyat uygulamasına tepki göstererek, “Tek fiyat tek sigorta olsun” dedi.
2016 yılı Ocak ayı itibari ile en fazla zam yapılan kalem yüzde 300 oran ile trafik sigortası oldu. Özellikle de ticari araç sahiplerinin belini büken bu zamma karşı Eskişehir Şoförler Odası Başkanı Suat Er tepki gösterdi. Odalarına kayıtlı bin kamyoncu, 500 civarında da ticari taksi esnafının üye olduğunu dile getiren Er, trafik sigortası ücretlerinin taksiler için 5 bin 150, kamyonlar için ise 10 bin TL olduğuna dikkat çekti. Fahiş fiyatların zaten ekonomik sıkıntı çeken şoför esnafının belini büktüğünü kaydeden Er, "Özel araç 2 yılda bir sigorta yaptırırken, ticari araçlar her yıl yaptırıyor" dedi.
"Tek bir sigortada birleşsin"
Kasko sigortasının ise 4 bin TL olduğunu belirten Er, “Her tür yükü ticari araçlara yüklüyorlar. 5 bin TL trafik sigortası, 4 bin TL kasko sigortası. O zaman sadece kasko sigortası yaptırılsın. Neden iki ayrı sigorta yaptırılıyor? Hem kasko sigortası daha kapsamlı. Bir düşünün üyemizin kullandığı kamyonun fiyatı 30 bin TL. Trafik sigortası 10 bin TL. SRC belgesi 20 bin TL. Kış lastiği 10 bin TL. El insaf. Bu adam ne kazanıyor ki her yıl bu kadar para ödeyecek. Trafik sigortaları ile kasko birleştirilsin her araç tek bir sigorta yaptırsın. 2 ayrı sigortaya ne gerek var?” diye konuştu.
"Esnaf kapı kapı dolaşıyor"
Trafik sigortalarında bir standart olmadığını, kimi firmaların bin 200 TL’ye kimilerin 5 bin TL’ye trafik sigortası yaptığını da anlatan Er, şöyle devam etti:
“Kim neye göre bu fiyatı belirliyor? Esnafımız elinde ruhsatla sigorta şirketlerini dolaşıyor. En uygun fiyata nerede yaptırabilirim diye. 5 bin TL’ye sigorta yapan şirket bir kaza esnasında araca, bin 200 TL sigorta yapandan daha fazla para mı ödeyecek? O zaman bin 200 TL sigorta yapan kaçak sigorta mı? Bunun bir standardı bir sınırı olması gerekmiyor mu?”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.