Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Özer: Likidite bolluğu sona eriyor, temkinli olun

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Necdet Özer, küresel finans krizinden sonra başlayan likidite bolluğunun sona ermek üzere olduğunu, hem şirketlerin hem de bireylerin daha...

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2014 16:43
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2014 16:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Özer: Likidite bolluğu sona eriyor, temkinli olun
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Necdet Özer, küresel finans krizinden sonra başlayan likidite bolluğunun sona ermek üzere olduğunu, hem şirketlerin hem de bireylerin daha temkinli davranması gerektiğini söyledi. DTO'nun mayıs ayı meclis toplantısında konuşan Özer dünyada, Türkiye’de ve Denizli’de yaşanan sosyoekonomik gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Özer, şunları kaydetti: “Dünyada 2014 ve sonrasında, alışkın olduğumuzdan farklı bir küresel ekonomik ortamın bizleri beklediğini somut delilleriyle görüyoruz. Türkiye’de mayıs ayı sonu itibariyle genel olarak makroekonomik göstergeler istikrarlı iyileşme gösterdi. İhracatın ekonomik büyümeye katkısı, bu yılın ilk çeyreğinde pozitif yöndedir. Bu gelişmenin 2014 yılı boyunca devam etmesini arzu ediyoruz. 2014 yılı ilk çeyreğinde ekonomik büyümenin, hedefin üzerinde gerçekleşeceği anlaşılmaktadır. Sanayi üretimindeki gelişmeler, büyümenin hedef olan yüzde 4’ü aşacağını göstermektedir. Dış ticaret ve cari açıktaki azalmanın istikrarı bozmayacak düzeyde yürütülmesi, istikrar için önemlidir. İhracatın desteklenmesinin, öncelikli politika olmasını diliyor ve bekliyoruz.”

Denizli’de ihracat artışının, Türkiye artış oranın üzerinde olduğunu da kaydeden Necdet Özer, “Dünyada 140 ülkeye 2014 Nisan ayında gerçekleştirilen ihracat, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19,56 oranında artışla 293 milyon 611 bin dolar olmuştur. Bu oran, Türkiye için yüzde 11,5’tir. 1 Ocak-30 Nisan 2014 döneminde Denizli’den, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12,21 oranında artışla 1 milyar 91 milyon 6 bin dolar ihracat gerçekleştirilmiştir.” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.