Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Ereğli’de

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Konya’nın Ereğli ilçesinde protokol üyeleri, iş adamları ve Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ile bir araya geldi.Ereğli Ticaret Borsası toplantı salonunda gerçekleşen...

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2015 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2015 15:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Ereğli’de
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Konya’nın Ereğli ilçesinde protokol üyeleri, iş adamları ve Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ile bir araya geldi.
Ereğli Ticaret Borsası toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya, Ereğli Kaymakamı Şakir Erden, Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Nevşehir Ticaret Odası Başkanı Arif Parmaksız, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Milli Eğitim Müdürü Rahim Çimen, Gıda, Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürü Orhan Soylu, Ticaret Borsası Başkanı Zekeriya Ünlü, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Enver Bozkurt, Ereğli’deki sivil toplum kuruluş temsilcileri ile özel sektör temsilcileri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Ereğli Ticaret Borsası Başkanı Zekeriya Ünlü, sorunlarının çok olduğunu belirterek, “Ereğli olarak teşvikler kapsamında Karaman ile Aksaray arasında kaldık. İşadamlarımız da Karaman ve Aksaray’a yatırım yapıyorlar. İşçiyi ise Ereğli’den temin ediyorlar. Ereğli ekonomisinin canlanması adına desteklerinize ihtiyacımız var” dedi.
“EREĞLİ’NİN ÜNİVERSİTELEŞME KONUSUNDA SIKINTILARI VAR”
Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Enver Bozkurt ise, 3 yıl önce Milli Eğitim Eski Bakanı Nimet Baş’ın Bakanlığı döneminde Ereğli’ye Doğa Bilimleri Fakültesinin verildiğini, fakülte binası için yer tahsis edilmesi gerektiğini hatırlatarak, bunun için hem ticaret borsasının hem de ticaret odasının ekonomik imkanlarının el vermediğini söyledi. Bozkurt bu konuda Hisarcıklıoğlun’dan destek beklediklerini kaydetti.
Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven de, önemli potansiyellere sahip olan ve bugün itibariyle 36 ilden büyük olan Ereğli’nin üniversiteleşme noktasında bazı sıkıntıları olduğunu dile getirdi. Bu konuda TOBB’un Ereğli’ye önemli bir katkı sağlayacak bir yatırımı beklediklerini aktaran Başkan Özgüven, bu katkı ve desteğin de Ereğli’ye önemli ölçüde katma değer oluşturacağını ifade etti.
Ereğli Kaymakamı Şakir Erden, yoğun programınız arasında bize de zaman ayırmanız, Ereğli’ye gösterdiğiniz değerin göstergesidir. Hem iş dünyasına hem de insanlara dokunan güzel faaliyetleriniz var. Doğa Bilimleri Fakültesine yapacağınız katkılar da şehrimiz adına çok önemli bir kazanım olacaktır” diye konuştu.
“EREĞLİ YÖRESEL ÜRÜNLERİNE SAHİP ÇIKMALI”
Üçüncü kez Ereğli’yi ziyaret eden TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Ereğli Ticaret Borsası dünyada hizmet üreten benzerlerinin üzerinde olup, uluslararası derecelendirme kuruluşları tarafından 5 yıldızlı olduğu tescil edilmiştir. Bu Ereğli için bir gururdur” dedi.
Ereğli’ye il diye hitap eden Hisarcıklıoğlu, Konya’nın en gelişmiş ilçeleri arasında en gelişmiş il Ereğli’dir” diyerek, “Şehrin ekonomisini geliştirmek için ne iş yaparsanız yapın, işi markalaştıracaksınız. Tarım ve Hayvancılık kenti olan Ereğli’de bir altın madeninin üzerindesiniz. Bu noktada yöresel ürünlerinize sahip çıkmanız lazım. Dünyada herkes kendi yöresel ürününe sahip çıkarak, ürününü markalaştırıyor” diye konuştu.
Başbakan Ahmet Davutoğlu ile beraber sektörel iki ayrı şura yaptıklarını ifade eden Hisarcıklıoğlu, Başbakandan teşvikler konusunda, 7 Haziran sonrasında oluşturulacak yeni parlamento ile birlikte Türkiye’de teşviklerin artık il bazında değil ilçe bazında olması yönünde karara bağlanacağının sözünü aldıklarını ifade etti. Bunun Ereğli için büyük bir şans olduğunu ve bunun çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Hisarcıklıoğlu, Ereğli’nin lobisinin iyi yapılmasının altını çizdi. Hisarcıklıoğlu, eğitime yapılan yatırımlarla Ereğli’nin, Konya’nın ve Türkiye’nin kazanacağını kaydetti.
Konuşmaların ardından Ereğli protokolü tarafından TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür plaketi takdim edildi.
“EREĞLİ’YE OKUL SÖZÜ”
Toplantının ardından Ticaret ve Sanayi Odası’na geçildi. Burada bir açıklama yapan Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Enver Bozkurt, Ereğli’ye geçmiş yıllarda il sözü verildiğini ancak, bunun gerçekleşmediğini ifade ederek, Ereğli’nin özellikle teşvik kapsamına alınması talebini yineledi.
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlı ise Ereğli’ye okul sözü verdi. Hisarcıklıoğlu ayrıca Ereğlili işadamı Halil Ercan’ın talebi üzerine Ereğli 2. Organize Sanayi Bölgesinin elektrik sorununu telefonla temasa geçtiği Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’dan sorunun çözümüne dair söz aldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.