Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu:

Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (EUROCHAMBRES) Başkan Yardımcısı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Priştine’de Kosova Ticaret Odası’nı ziyaret etti.Kosova Ticaret Odası Başkanı Safet...

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2015 16:25
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2015 16:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (EUROCHAMBRES) Başkan Yardımcısı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Priştine’de Kosova Ticaret Odası’nı ziyaret etti.
Kosova Ticaret Odası Başkanı Safet Gerxhaliu ile görüşen Hisarcıklıoğlu, Kosova Ticaret Odası’nın Eurochambers üyeliği için 2008 yılında ilk başvurusunu yaptığını söyledi. 24 Eylül’de bu başvuruyu EUROCHAMBRES Başkanlık Divanı’nda ele aldıklarını belirten Hisarcıklıoğlu, "Bugün buraya genel kurula sunulmak üzere bir rapor hazırlamak için geldim. Bu raporu hazırladıktan sonra 16 Ekim’de EUROCHAMBRES genel kurulunda oya sunacağız. İnşallah bu orada da oylandıktan sonra Kosova Ticaret Odası, EUROCHAMBRES üyesi bir kurum haline gelecek" şeklinde konuştu.
Kosova Ticaret Odası Başkanı Gerxhaliu ise EUROCHAMBRES’ın 15-16 Ekim’de Lüksemburg’da yapacağı toplantıda Avrupalı ticaret odalarının arasına gireceklerini umduğunu ifade ederek, “Bu başarıda en büyük pay benim değil Rifat Bey’in. Çünkü Kosova’yı üyelik sürecinde sürekli destekledi" dedi.
Hisarcıklıoğlu, Kosova temasları çerçevesinde, Kosova Ticaret ve Sanayi Bakanı Hykmete Bajrami, Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar ve Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç ile de görüştü.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.