Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: “Türkiye’de toplam 19 tane AB İş Geliştirme Merkezimiz var”

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Avrupa Birliği Türkiye İş Geliştirme Merkezleri (ABİGEM) Pencere Projesi kapsamında Hatay’ın Antakya ilçesinde ahşap kurutma fırınının açılışına katıldı.Hatay’ın...

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2017 23:48
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2017 23:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: “Türkiye’de toplam 19 tane AB İş Geliştirme Merkezimiz var”

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Avrupa Birliği Türkiye İş Geliştirme Merkezleri (ABİGEM) Pencere Projesi kapsamında Hatay’ın Antakya ilçesinde ahşap kurutma fırınının açılışına katıldı.

Hatay’ın Antakya ilçesi Yeni Sanayi Sitesi’nde yaptırılan ahşap kurutma fırınının açılışına katılan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, ahşap kurutma fırınının ABİGEM kapsamında oda camiası tarafından hayata geçirilen bir proje olduğunu söyledi. Hisarcıklıoğlu, özellikle ihracat yapacak mobilya üreticilerinin stok maliyetini düşüreceğini vurgulayarak, “Açılışını yapacağımız ahşap kurutma fırını, ABİGEM kapsamında oda camiamızın hayata geçirdiği bir proje. İş dünyamızın ihtiyacını görüp buna çözüm üretme işi yani esasında güzel bir vizyon işi. Artık mobilya üreticilerimiz ahşap kurutma işlemini 5-6 ayda değil, maksimum bir ayda tamamlayacaklar. Uzak yerlere gitmeye, güneşin altında kurutma yapmaya artık gerek kalmayacak. Bölgenin önemli bir ihtiyacını da bu tesis karşılamış olacak. Bu tesis ayrıca özellikle ihracat yapacak mobilya üreticilerimizin stok maliyetini de düşürecek. Düşünebiliyor musunuz? Bir ağacı alıp 6 ay kurumasını bekledikten sonra iş yapmak mı kolay, yoksa bir ayda kurutup işleyip ihracat yapmak mı kolay? Türkiye’de toplam 19 tane AB İş Geliştirme Merkezimiz var. Her biri de kendi bölgesinde ekonomiye katkı sağlıyor. Nasıl proje hazırlanır, nasıl yurt dışına açılınır, nasıl ihracat yapılır, buna yönelik eğitim ve danışmanlık hizmetleri veriyoruz. İşinizi büyütmeye destek oluyoruz” dedi.

Hisarcıklıoğlu, ABİGEM ile küçük işletmelerin ölçeklerini büyüttüğünü ve rekabet güçlerini arttırdığını kaydetti.

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin ise, mobilya imalatçılarının hammadde konusunda rekabet güçlerini arttırmak amacıyla ahşap kurutma fırını projesini hayata geçirdiklerini söyledi. Çinçin, ahşap kurutma fırını tesisinin odanın başarılı AB projelerinden biri olan ABİGEM kapsamında gerçekleştirdiğini belirterek, “Ahşap kurutma fırını tesisi, odamızın başarılı AB projelerinden biri olan ABİGEM kapsamında gerçekleştirilen ve ilimizde faaliyet gösteren mobilya üreticilerinin daha kaliteli hammadde temini ihtiyacına hizmet edecek olan, ilimizde de yoğun talebi bulunan önemli bir tesistir. Özellikle ihracat yapan mobilya üreticileri için kullanılan ahşap hammaddesinin nem oranı, ürünün kalitesini ve dayanıklılığını doğrudan etkileyen oldukça önemli bir faktördür. Bu bağlamda ahşap kurutma tesisi ile mobilya üreticilerimiz, ahşap kurutma tesisine getirecekleri yüzde 50-55 oranında nem bulunan ahşap kerestelerini, ortalama 15 gün süren bir kurutma işlemi sonucunda yüzde 10-12 oranında neme sahip kaliteli bir hammadde olarak teslim alabileceklerdir. Bu sayede ilimize çok uzak bölgelerde yapılan kurutma işlemi zorunluluğu ile mobilyacılarımızın hammadde kurutmasından kaynaklı hem zaman kaybı hem de stok maliyetleri ortadan kalkacaktır. Ahşap kurutma fırını tesisimiz 100 bin avroluk AB desteği ve yaklaşık 250 bin TL’lik Antakya Sanayi ve Ticaret Odası eş finansmanı ile hayata geçirilmiştir. Tesis, 2 adet 60 metreküplük fırın ve 1 adet 30 metreküplük kurutma fırınıyla, 150 metreküp aylık olmak üzere yıllık 3 bin 600 metreküp kurutma kapasitesine sahiptir. Kurutma tesisi, 3 personel ile 7 aydan günümüze kadar 850 metreküp ahşap kurutmayla yüzde 40 kapasiteye ulaşmıştır. Ahşap kurutma fırını, daha randımanlı ve kaliteli hizmet verme hedefiyle günümüzde Antakya Mobilyası Ortak Üretim Tesisimiz tarafından kiralanarak, faaliyetlerine devam etmektedir” dedi.

Konuşmaların ardından tesisin açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra Antakya Mobilyası Ortak Üretim Merkezi’nde incelemelerde bulunan Hisarcıklıoğlu, buradaki teşhir alanının açılışına katıldı. Hisarcıklıoğlu, programları kapsamında 40 derslik Antakya TOBB Anadolu İmam Hatip Lisesinin de açılışına katıldı. Öğrencilere başarılar dileyen Hisarcıklıoğlu, Hatay Valisi Erdal Ata ile birlikte okulu gezerek öğrencilerle bir süre sohbet etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.