Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: "OHAL, yerinde alınmış etkin bir tedbirdir"

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı MGK kararı ile ilgili bir açıklama yaptı.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı MGK kararı ile ilgili bir açıklama yapan TOBB...

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2016 12:47
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2016 12:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı MGK kararı ile ilgili bir açıklama yaptı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı MGK kararı ile ilgili bir açıklama yapan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu “Olağanüstü günlerden geçiyoruz ve bizi güvenli limana çıkartacak şey kararlı tavırdır. Bu kararlılığı da devletimizde görüyoruz ve çok kısa sürede hep beraber daha güvenli bir ülke ve daha güvenli bir ekonomiye kavuşacağımıza inancımız tamdır” dedi.
Olağanüstü hal uygulaması, bütün uygar ülkelerde olduğu gibi, sivil ve özgür hayatın sağlıklı bir şekilde devam etmesi ve milletin canına, malına ve devletine göz dikmiş darbecilerin bir an evvel kanunun karşısına çıkartılabilmeleri ve yeni kalkışmalara cesaret edememeleri için uygulanacağını belirten Hisarcıklıoğlu, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: "Devletimiz ve milletimiz çok büyük bir badire atlattı. Hain darbe girişimi henüz engellendi. Herkesin durumun ciddiyetinin farkında olması lazım. Olağan üstü bir durum yaşıyoruz ve bu tür durumlarda olağan üstü tedbirlerin alınması zorunludur. Geçtiğimiz aylarda AB’nin güçlü üyesi Fransa’da bir terör saldırısı oldu, tedbir alabilmek için hemen olağanüstü hal ilan edildi. Dün de bu süreyi 6 aya uzattılar.
Devlet, kendisine yönelik tehditlere karşı önlem almak zorundadır. Bu kapsamda OHAL, yerinde alınmış etkin bir mekanizmadır. Kamu düzeninin korunması ve hizmetlerin etkin bir şekilde işlemesi için bu kararın alınması gerekiyordu. Burada önemli olan demokrasi ve özgürlüklerin teminat altına alınması ve ekonominin işleyişinin olağan seyretmesidir. Bu konuda da hem Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, hem de ekonomi ile ilgili yetkililerimiz gerekli açıklamaları yaptılar. Bu zor dönemde hepimizin devletimize yardım ediyor olması millet olmanın gereğidir".
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.