Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: “15 Temmuz ikinci istiklal savaşımızdır”

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOOB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 15 Temmuz gecesi darbeye ilk karşı çıkan sivil toplum kuruluşunun TOBB olduğunu belirterek, başlatmış oldukları kampanyada şimdiye kadar 54 milyon lira toplandığını...

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2016 23:36
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2016 23:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: “15 Temmuz ikinci istiklal savaşımızdır”
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOOB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 15 Temmuz gecesi darbeye ilk karşı çıkan sivil toplum kuruluşunun TOBB olduğunu belirterek, başlatmış oldukları kampanyada şimdiye kadar 54 milyon lira toplandığını ifade etti.
Kütahya’da ’15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Seramik Fabrikası’nın temel atma töreninde konuşan Hisarcıklıoğlu, "Daha darbe bildirisi okunur okunmaz ’Milletin iradesi ve demokrasi dışında hiçbir iradeyi tanımıyoruz, gün demokrasiye sahip çıkma günüdür’ dedik. Kütahya’daki oda ve borsa başkanlarımız da hepsi de aynı mesajı paylaştılar. Daha sonraki süreçte de demokrasi nöbetlerinde bizzat katıldılar hem de lojistik destek verdiler. Devletimizin açtığı şehit ailelerine yapılan yardım kampanyası için Türk iş dünyası, oda ve borsa camiası olarak Türkiye’de bir rekoru kırdık. Şuana kadar yapılan bağışın toplam tutarı 54 milyar lira. Topyekun saldırıyorlar ama Türk tarihini biraz okusalar şunu bilirler, bu millete hiç kimse boyun eğdirememiş yine de eğdiremeyecek. Türk özel sektörü olarak kahraman ordumuzun sonuna kadar yanında olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum. İşte bu yatırımın zamanlaması çok önemli. Bugün sadece bir fabrikanın temelini atmıyoruz. Bugün bu temeli atarak 15 Temmuz hainlerine, ülkemize tuzak kurmak isteyenlere en güçlü cevabı veriyoruz" diye konuştu.
Hisarcıklıoğlu, temeli atılan15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Seramik Fabrikası’nın Türkiye’yi tarihten silmek isteyenlere en güçlü yanıt olduğunu dile getirerek, "Bunu hamaset olsun diye söylemiyorum. Bakınız son 30 yılda neler başardığımıza bir bakalım. Son 30 yılda kişi başına düşen gelir bin 500 dolarken simdi 10 bin dolar üzerine çıktık. 30 yıl önce 3 milyar dolar ihracat yaparken, Türkiye’den 160 milyar dolar ihracat yapan Türkiye’ye geldik. İtalya ile Çin’in arasındaki en büyük sanayi devi ülkesi haline geldik. Bugün dünyada satılan her 4 beyaz eşyadan bir tanesini benim işçi kardeşim bu coğrafyada üretiyor ve Avrupa’ya satıyor" ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.