Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TMO’nun kabuklu fındık satışı olumlu karşılandı

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) 100 bin üreticiden 1,3 milyar lira karşılığında aldığı 138 bin ton fındıktan Giresun kalite fındığı 12,50, levant kalite kabuklu fındığı 11,50 ve sivri kalite kabuklu fındığı da 10,50 liradan satışa...

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2018 13:15
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2018 13:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TMO’nun kabuklu fındık satışı olumlu karşılandı

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) 100 bin üreticiden 1,3 milyar lira karşılığında aldığı 138 bin ton fındıktan Giresun kalite fındığı 12,50, levant kalite kabuklu fındığı 11,50 ve sivri kalite kabuklu fındığı da 10,50 liradan satışa çıkarması olumlu karşılandı.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) açıkladığı kabuklu fındık satış fiyatlarının fındığın değer bulması yönünden önemli olduğunu belirtti.

Piyasada oluşan talep sonrası TMO’nun bu kararı aldığını kaydeden Karan, “TMO’nun Giresun kalite fındığı 12,50, levant kalite kabuklu fındığı 11,50 ve sivri kalite kabuklu fındığı da 10,50 liradan satışa çıkardığını açıkladı. Biz rakamları olumlu buluyoruz. Piyasada ortaya çıkan ihtiyaç nedeniyle TMO tarafından stoklardaki Giresun ve levant kalite kabuklu fındığın satışa çıkarılması fındığın ne kadar önemli ve aranan bir ürün olduğunu ortaya koymuştur, açıklanan fiyatta olumludur” dedi.

“12,5 TL’den satış serbest piyasayı da harekete geçirecek”

“Devlet eliyle piyasaya giren Ofis’in açıkladığı 12, 5 TL’lik bu satış rakamı serbest piyasada bir yükselişe neden olacak” diyen Karan, "Ofisin piyasaya girerek ürün almasının, pazardaki fiyatlara pozitif etkileri olmuştu. Son bir aydır serbest piyasada fındık 10,5 ile 12 lira arasında işlem görüyor. TMO’nun 12,5 liradan piyasaya ürün sürecek olmasını da piyasa dengelerini bozmaması adına olumlu buluyoruz. Serbest piyasada, Ofisin açıkladığı satış rakamları doğrultusunda fiyatın yeniden güncelleneceğini tahmin ediyoruz” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.