Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TMO Fatsa’da alım merkezi açıyor

Fatsa Ziraat Odası Başkanı İbrahim Ethem Kibar, Toprak Mahsulleri Ofisinin(TMO) Fatsa’da bir alım noktası açacağını söyledi.Depoların kiralandığını söyleyen Başkan İbrahim Ethem Kibar, "Alt yapı işlemleri hızlı bir şekilde ilerliyor,...

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2017 15:23
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2017 15:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TMO Fatsa’da alım merkezi açıyor

Fatsa Ziraat Odası Başkanı İbrahim Ethem Kibar, Toprak Mahsulleri Ofisinin(TMO) Fatsa’da bir alım noktası açacağını söyledi.

Depoların kiralandığını söyleyen Başkan İbrahim Ethem Kibar, "Alt yapı işlemleri hızlı bir şekilde ilerliyor, birkaç gün içerisinde randevu sistemi açılarak Fatsa alım merkezinde alıma başlanılacağını siz değerli üreticilerimizle paylaşmak istedim. Alım merkezinin Fatsalı üreticilerimize hayırlı olmasını dilerim. Randevu alma konusunda yardımcı olmaları için odamız personellerini görevlendirdik” dedi.

Kibar şunları söyledi: “Yeni sezon rekoltesinin konuşulmaya başlandığı Nisan ayından bu zamana kadar yapmış olduğumuz her türlü açıklama ve raporlamada fındık sektöründe bugün yaşadığımız sorunları yaşayabileceğimizi dile getirmeye çalıştık. Toprak Mahsulleri Ofisinin fındık alım kararından sonra gerek alım fiyatının gerekse alım baremlerinin üreticilerimizi mağdur edeceğini siyasilerimize ve toprak mahsulleri yetkililerine ilettik. Çürük bareminin yüzde 5’e ve dönüm başı verimin 130 kg sınırına yükseltilmesini başardık. Fakat fiyatın revize edilmesi veya Ekim, Kasım, Aralık ayına göre kademeli fiyata geçilmesi talebimizde şu ana kadar başarılı olamadık. Bu süre içerisinde yapmış olduğumuz paylaşımlarda hiçbir siyasi tavır takınmadık. Fındık Karadeniz ekonomisinde siyasetin üzerinde ve sadece ziraat odalarını değil sivil toplum örgütlerinin tamamını ilgilendiren bir üründür. Fındık sorunu siyasi teşkilatlar ve belediyeler tarafından bölgemizde sürekli gündemde tutularak üst siyasete sorunun doğru aktarılması konusunda beraberce yol alınması gereken bir konudur. Bugünkü sorunun en büyük temeli bizlerin vermiş olduğu mücadelenin yerel siyaset anlamında aynı duyarlılıkla dile getirilememesidir. Karadeniz ekonomisin can damarı olan ve bir zamanlar kahverengi altınımız olarak tabir edilen fındığımızla ilgili kimler dertlenerek bir adım attıysa üreticilerimiz adına onlara sonsuz teşekkür ederim."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.