Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TİM, ’İhracat Destek Paketi Önerileri’ni Başbakan’a Sundu

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’yü ziyaret etti. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ve yönetim kurulu üyelerinin yer aldığı...

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2016 17:43
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2016 17:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’yü ziyaret etti. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ve yönetim kurulu üyelerinin yer aldığı ziyarette Başbakan Yıldırım’a ihracatçıların beklentilerini içeren ’İhracat Destek Paketi Önerileri’ni sundu.
Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi ile yönetim kurulu üyeleri Başbakan Binali Yıldırım’ı ziyaret etti. Görüşmede 65’inci hükümetten beklentileri içeren ve daha önce TİM Genel Kurulu’nda Cumhurbaşkanı ile paylaşılan ’İhracat Destek Paketi Önerileri’, Başbakan Yıldırım’a da sunuldu. 2023 hedefleri doğrultusunda hükümetle koordineli çalıştıklarını dile getiren TİM Başkanı Büyükekşi, ihracatçının beklentilerinin karşılanacağına inandıklarını ve yüksek katma değerli üretime odaklanılarak Türkiye ekonomisine katkılarını artıracaklarını söyledi.
TİM, Başbakan Yıldırım’ın yanı sıra Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’yü de ziyaret etti. Görüşmelerde, ihracatın büyümeye pozitif katkısının artırılması için neler yapılabileceği üzerinde duruldu.
HEDEF İHRACATI SÜREKLİ VE KALICI OLARAK ARTIRMAK
TİM olarak, büyüme, ihracat, cari açık, enflasyon ve kur, istihdam gibi temel ekonomik verilerin yer aldığı ’Ekonomi Yol Haritası Önerileri’ hazırladıklarını vurgulayan Büyükekşi, “Yeni döneme ilişkin beklentilerimizi Genel Kurulumuzda Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettik. İhracatımızın tekrar atağa kalkması gerektiğini belirttik. Bugün de Başbakanımız Binali Yıldırım’a ‘İhracat Destek Paketi Önerileri’mizi sunduk. İhracatımızı kalıcı ve sürekli bir şekilde artırabilmek adına çok önemsediğimiz destek paketi önerilerimizi 4 ay önce gerçekleştirilen YOİKK toplantısında 64’üncü hükümetimize iletmiştik. Umuyoruz ki; 64’üncü hükümetimiz döneminde önerilerimize ilişkin başlayan çalışmalar en kısa sürede sonuçlanır” dedi.
Büyükekşi, Ankara ziyareti ile ilgili sözlerini şöyle sürdürdü: “Birkaç gün önce Başbakan Yardımcımız Nurettin Canikli tarafından açıklanan, Türkiye’de yatırımın ve üretimin önünün açılmasını sağlayacak yapısal reform paketinde önerilerimizden bazılarının gündeme alındığını görmek bizleri oldukça memnun etti. Başbakan Yardımcımız bugün bizleri kabul ettiğinde kendilerine ihracatımızı artıracak çözüm önerilerimiz ile ilgili daha ayrıntılı bir sunum yapma fırsatı bulduk. Dile getirdiğimiz taleplerimiz olumlu karşılandı. Bu taleplerin hükümetimizce biran önce hayata geçirilmesiyle birlikte 2023 hedeflerimize bir adım daha yaklaşmış olacağız”
“İHRACAT ÜLKE GÜNDEMİ HALİNE GELMELİ”
65’inci hükümetin verimli yatırımların artırılması, kamuda kaynak israfının önlenmesi, maliyetlerin azaltılması konularına öncelik vermesini takdirle karşıladıklarını dile getiren TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Ekonomik sıçrama, ekonomik dönüşüm, reel ekonomi ve ihracat yeniden ülkemizin ana gündemi haline gelmeli. Net ihracatın büyümeye katkısı sürekli bir şekilde pozitif olmalı. İhracatımızı büyümeye pozitif katkı yapabilecek düzeylere getirebilmek ve 2023 hedeflerimize ulaşabilmek için yüksek katma değerli ürünlere odaklanmalıyız” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.