Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ticaret ve Hizmet Endeksleri arttı

Türkiye İstatistik kurumu’nun (TÜİK) Ocak – Mart dönemini kapsayan 1. çeyrek verilerine göre mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış Ticaret ve Hizmet Ciro Endeksi, bir önceki çeyreğe göre yüzde 5 arttı. Takvim etkilerinden arındırılmış...

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2014 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2014 13:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye İstatistik kurumu’nun (TÜİK) Ocak – Mart dönemini kapsayan 1. çeyrek verilerine göre mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış Ticaret ve Hizmet Ciro Endeksi, bir önceki çeyreğe göre yüzde 5 arttı. Takvim etkilerinden arındırılmış Ciro Endeksi de bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 15,1 oranında arttı.

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış Ticaret ve Hizmet İstihdam Endeksi 2014 yılı I. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,3 oranında arttı. Takvim etkilerinden arındırılmış İstihdam Endeksi ise bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 1,3 oranında arttı.

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış Ticaret ve Hizmet Çalışılan Saat Endeksi 2014 yılı I. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,4 arttı. Takvim etkilerinden arındırılmış Çalışılan Saat Endeksi ise bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 1,5 arttı.

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış Ticaret ve Hizmet Brüt Ücret-Maaş Endeksi 2014 yılı I. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 2,8 arttı. Takvim etkilerinden arındırılmış Brüt Ücret- Maaş Endeksi ise bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 11,9 arttı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.