Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TESK'ten LPG’ye zam uyarısı: Tüp gaz kacağını artırır

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK), LPG zammının vatandaşı evinde kaçak tüp kullanmayı artırabileceğine işaret ederek, "Geçim sıkıntısı içinde olan vatandaşlarımız kaçak tüp kullanmaya yönelerek resmen evinde bombayla...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 14:19
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 14:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK), LPG zammının vatandaşı evinde kaçak tüp kullanmayı artırabileceğine işaret ederek, "Geçim sıkıntısı içinde olan vatandaşlarımız kaçak tüp kullanmaya yönelerek resmen evinde bombayla yaşıyor.” uyarısında bulundu.

LPG zammı ile ilgili açıklama yapan TESK Başkanı Bendevi Palandöken, dünyada petrol fiyatları düşerken yapılan rekor zammın esnafı şaşırttığını belirterek, "Biz benzinde, motorinde indirim yapılmasını beklerken ticari araçların yoğunlukla kullandığı LPG’ye 30 kuruş zam gelmesi şaşırttı. Kasım ayı enflasyonu yüzde 0,01 yıllık enflasyonun yüzde 7,32 açıklandığı gün LPG’ye yüzde 13,75, evlerde kullanılan tüpe yüzde 15,41 zamlanmasını manidar karşılıyoruz." dedi. Bu çerçevede tüp gaz fiyatlarının da arttığına dikkat çeken Palandöken, şunları aktardı:

"Bir yıl geçmeden tüpgaz fiyatları 64 liradan 75,5 liraya çıktı. Bilhassa doğalgaz olmayan evlerde ve iş yerlerinde ağır kış şartlarında vatandaşın daha yoğun olarak kullandığı tüp gazdaki harcamalar milleti canından bezdirdi. Geçim sıkıntısı içinde olan vatandaşlarımızda kaçak tüp kullanmaya yönelerek resmen evinde bombayla yaşıyor."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.